Stopzetting seizoen 2019 - 2020

Officiële mededeling RBFA

De crisiscel nam in het belang van de volksgezondheid de moeilijke, maar stilaan onvermijdelijke beslissing om alle jeugd- en amateurcompetities, die sinds midden maart stilliggen, definitief stop te zetten.

De corona crisiscel, waarin alle entiteiten van het Belgisch voetbal vertegenwoordigd zijn (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League), kwam op 27 maart 2020 in de voormiddag virtueel samen om het verdere verloop van de competities te bespreken.   

De crisiscel nam in het belang van de volksgezondheid de moeilijke, maar stilaan onvermijdelijke beslissing om alle jeugd- en amateurcompetities, die sinds midden maart stilliggen, definitief stop te zetten.  

Dat betekent dat er voor dit seizoen geen wedstrijden meer doorgaan in het jeugd- en amateurvoetbal. Niet voor het competitief voetbal, niet voor het recreatief voetbal, niet voor het Futsal en ook niet voor het Minivoetbal.  

Meer info

Trainingen en praktische afspraken

Het spreekt voor zich dat ook de trainingen niet langer door zullen gaan. Bestuur, jeugdwerking en trainers hopen zo snel mogelijk met enkele praktische afspraken naar afhandeling van het huidige - en voorbereiding naar volgend seizoen te komen, maar daarvoor hebben we uiteraard eerst zelf wat meer duidelijkheid nodig.

We blijven jullie zo snel mogelijk op de hoogte houden.

Gevolgen rangschikking

Voetbal Vlaanderen zal deze week nog de officiele eindstanden publiceren op hun website, maar voor KCVV Elewijt is de rekening in principe gemaakt.

Met een knappe 7e plek in het eerste seizoen in 2e provinciale zouden de laatste wedstrijden sowieso enkel voor het prestige zijn. Degradatie is een heel seizoen lang niet aan de orde geweest en ook stijgen behoorde al even niet meer tot de mogelijkheden.

Ook voor de B-ploeg viel er in het klassement enkel nog een verschuiving voor de eer te rapen. Degraderen kan niet, en stijgen kon ook al een tijdje mathematisch niet meer ;-)

 

We wensen alle spelers, trainers, bestuur, supporters, sponsors, sympathisanten het allerbeste in deze periode en hopelijk tot snel!