Wim: "Ik vrees dat we dit seizoen niet meer zullen voetballen"

Vandaag startte de nationale voetbalbond gesprekken over het al dan niet verder zetten van alle huidige competities naar aanleiding van de corona maatregelen. Enkele weken geleden besliste de overheid om wedstrijden, ook op provinciaal niveau abrupt te schorsen voor onbepaalde duur. Ik ging dan ook even mijn licht opsteken bij onze coach, Wim D'Hondt. Hoe ziet hij het verloop van de huidige competitie evolueren?

"Stel je voor dat de bond de competitie ten vroegste in mei laat herstarten, dan zijn we nog altijd aan het voetballen in juli. Maar dan zouden in principe op dat moment ook de voorbereidingen starten naar volgend seizoen. Dat is toch niet ideaal."

"Ik denk dat we in het provinciaal voetbal niet meer tot actie zullen overgaan en dus de zes overige wedstrijden mogen vergeten. Ik ga ervan uit dat de ploeg die op dit moment eerste staat in het klassement dan ook kampioen wordt", aldus onze coach heel kordaat en hij heeft zo zijn redenen om zijn standpunt te staven. "Stel je voor dat de bond de competitie ten vroegste in mei laat herstarten, dan zijn we nog altijd aan het voetballen in juli. Maar dan zouden in principe op dat moment ook de voorbereidingen starten naar volgend seizoen. Dat is toch niet ideaal." Waarop onze coach zijn eigen visie met bravoure ventileert: "Vergeet dit seizoen en laat alle teams pakweg vanaf september opnieuw starten in zijn oorspronkelijke reeks. Het volgende seizoen gewoon opnieuw beginnen."

Zelfdiscipline

Blijft dan toch de vraag hoe teams die nu bovenaan het klassement staan met dit idee zullen omgaan? Bovendien tast onze coach nog wat in het duister hoe hij zijn spelers tot juli conditioneel scherp genoeg moet houden. "Tja, op dit ogenblik heb ik nog geen "Plan B" in die richting.  We mogen op dit ogenblik geen trainingen inlassen, maar ik beschik over ervaren spelers met heel wat initiatief en zelfdiscipline. In die zin ben ik ervan overtuigd dat zij zelf wat conditie zullen onderhouden."

Restaurantje spelen

En voor Wim die elke dag met voetbal bezig is, moet dit ook wel een hartverscheurende periode zijn. "Dat is ook zo, ik ben uiteindelijk gepassioneerd door voetbal, maar als de toestand tijdens deze corona crisis zeer ernstig blijft, besef ik dat ik dit eventjes moet loslaten. Geen gemakkelijke opgave, maar ik hou me voorlopig bezig met dingen waar ik anders niet zoveel tijd voor heb. Nu en dan eens zelf sporten en genieten van de natuur tijdens een wandeling. En nu ik door de omstandigheden technisch werkloos ben, kan ik geregeld eens zelf 'restaurantje' spelen, thuis en als Naomi thuiskomt, zorg ik dat ze dan lekker kan eten."