Wat

Sinds januari 2023 kan je in de voetbalkantine niet langer betalen met onze ronde jetons van 1 euro.

Deze werden vervangen door een kassasysteem dat gebruik maakt van de "cashless" clubkaart van KCVV Elewijt - of bancontact.

De Cashless clubkaart is een – gratis – kaart waarmee de houder makkelijk en snel kan afrekenen in de kantine

Waarom

Door de vaste waarde van onze jetons zaten we als voetbalclub in een moeilijke situatie gewrongen. Voor elk product werd een afronding gedaan naar het dichtsbijzijnde rond bedrag.

Enerzijds werden sommige dranken te duur verkocht door deze afronding, maar werden er ook heel wat dranken verkocht onder de wettelijk verplichte marge, hoewel we wel op deze volledige marge belast werden.

Door over te stappen naar een digitaal systeem konden we voor elk product de juiste marge berekenen en onze prijzen hier ook aan aanpassen. De Duvel- en cava-liefhebbers zullen dit ongetwijfeld al gemerkt hebben.

Voorts laat het ons ook toe om:

  • onmiddellijk onze stock op te volgen, aangezien deze nu ook gekoppeld is aan ons verkoopsysteem; 
  • krijgen we meer inzicht in de verkoop;
  • moeten onze tappers niet meermaals de jetons aanvullen per wedstrijddag;
  • moeten onze supporters niet langer rondlopen met hun zakken vol jetons die vervolgens thuis in de was of een schuif verzeild raken;
  • moeten bezoekers niet langer eerst verplicht jetons gaan kopen;
  • circuleert er minder cash geld in onze club;

Wat met mijn jetons?

Supporters die nog een voorraad jetons vinden in hun broekzak of schuif thuis kunnen deze altijd op een cashless kaart laten zetten. Elke jeton heeft een waarde van 1 euro en zal zo ook op de kaart worden opgewaardeerd.

KNIP-app

Via de QR code op de voorkant van de kaart kan je altijd snel en makkelijk je saldo nakijken (open je "camera"-applicatie op je smartphone en hou de QR code binnen de focus, hierna zal een URL verschijnen waarop je kan doorklikken.

Via de KNIP-app (Apple iOS of Android) kan je bovendien je kaart ook makkelijk koppelen aan een persoonlijk account. Zo kan je steeds je saldo checken zonder de kaart te moeten scannen, maar kan je ook mobiel betalen als je je kaart eens thuis vergeet en kunnen wij als club eventueel je saldo ook overzetten op een nieuwe kaart in geval van diefstal/verlies (zie algemene voorwaarden).

Binnenkort zal je via deze app ook je kaart kunnen opladen van thuis, zodat je niet eerst hoeft aan te schuiven om je saldo op te waarderen aan onze toog.

Komt eraan

We zijn ook bezig met de betalingen nog makkelijker en flexibelere te maken. Daarom komt er binnenkort ook de mogelijkheid om:

  • Betalen via Payconiq (scan de QR code op het kassascherm en betaal direct mobiel)
  • Opladen via de KNIP-app (vooraf al opladen van je kaart ipv aan een kassa-terminal)
  • ...

Algemene voorwaarden

Lees hier onze algemene voorwaarden voor uitgifte/gebruik/verlies/... van de cashless clubkaart.