Hervatting 13 februari - enkel heenronde

Hervatting 13 februari - enkel heenronde

Na een lange stilte vanwege verstrengde maatregelen in heel België en omstreken, werd vandaag een communiqué uitgebracht vanwege Voetbal Vlaanderen over de doorstart van de competitie seizoen 2020 - 2021.

Voetbal Vlaanderen werd geconfronteerd met de recente beslissingen van het Overlegcomité en de Vlaamse sportsector. De eerder geplande competitiehervatting begin januari zal in deze moeilijke tijden moeten wijken voor een nieuwe oplossing.

De voorziene data van 9 en 16 januari bleken al langer onhaalbaar, zeker gezien een totale sluiting van horeca (inclusief kantines dus) tot begin februari. Dat laatste is nu ook de nieuwe datum die Voetbal Vlaanderen vooropstelt om de competitie te hervatten. Het weekend van 13 en 14 februari zal (zonder ontwikkelingen) de competitie voor senior teams terug hervatten waar deze abrupt gestopt werd. Voor jeugdploegen wordt op een week eerder gemikt (6 en 7 februari).

Omdat de competitie voor juni gespeeld moet worden, is het onmogelijk om de resterende 25 wedstrijden nog allemaal af te werken. Daarom zal enkel de heenronde uitgespeeld worden, wat aan het begin van het seizoen een voorwaarde was om de competitie als "geldig" te kunnen aanvaarden. Eindrondes werden sowieso al geschrapt, dus er zullen dit jaar enkel rechtstreekse stijgers en dalers zijn.

Voor de stillegging werden slechts 5 wedstrijden afgewerkt, vanaf februari zullen er dus nog 10 wedstrijden gespeeld worden, wat ook betekent dat de competitie al in april zal eindigen.

De kalender hiervoor zal zo spoedig mogelijk bekendgemaakt worden. Normaal wordt de volgorde van de heenronde aangehouden — wat zou betekenen dat onze eerste wedstrijd thuis tegen Geetbets zou zijn, gevolgd door een verplaatsing naar Sp. Rotselaar voor de A ploeg, en een thuiswedstrijd tegen Ritterklub Jette en een uitwedstrijd op VK Weerde voor de B-ploeg.

Voor de jeugd worden de nieuwe indeling ook zo spoedig mogelijk samengesteld en gepubliceerd.

Het volledige verslag van Voetbal Vlaanderen kan je hier lezen: https://www.voetbalvlaanderen.be/nieuws/enkel-heenronde-wordt-gespeeld-bij-competities-met-stijgen-en-dalen

Voetbal Vlaanderen: "Na overleg met diverse stakeholders en afweging van verschillende elementen (juridisch, sporttechnisch, organisatorisch, gezondheid,…) nam het Bestuur van Voetbal Vlaanderen in zitting van zaterdag 05-12-2020 de beslissing om voor alle reeksen met stijgen en dalen, enkel de heenronde af te werken. Op basis van dit eindklassement - wanneer alle ploegen eenmaal tegen elkaar gespeeld hebben -  worden kampioenen, stijgers en dalers aangeduid. We bevestigen dat ook in dit scenario de eindrondes niet gespeeld zullen worden. Dit werd bevestigd door de crisiscel van de KBVB die alle geledingen van het voetbal vertegenwoordigt (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en Pro League) op heden."