COVID-19: Wedstrijden opnieuw toegelaten vanaf 14 augustus

Nadat eind juli de beslissing was gevallen om alle contactsporten te verbieden tot minstens 25 augustus 2020, kwam Voetbal Vlaanderen deze week met beter nieuws naar buiten. Niet alleen mogen vanaf vandaag – 14 augustus 2020 – terug wedstrijden georganiseerd worden over heel Vlaanderen, ook de competitiestart werd (opnieuw) vastgelegd. Lees hieronder de belangrijkste beslissingen uit het bericht van Voetbal Vlaanderen.

Jeugdcompetitie start zoals voorzien in het weekend van 5 en 6 september, voor A- en B-ploegen start de competitie een week later dan voorzien, op speeldag 2.

Vriendschappelijke wedstrijden

"Vanaf vrijdag 14 augustus 2020 mogen alle Voetbal Vlaanderen clubs, outdoor, maar ook indoor, opnieuw vriendschappelijke wedstrijden spelen, zodat de voorbereiding van de competitie ook verder kan verlopen."

Onze coaches gingen na dit nieuws uiteraard direct aan de slag en kunnen een hertekend, maar attractief, oefenschema voorstellen​​​​​​:

 • De A-ploeg zal vooral sparren tegen ploegen uit hogere reeksen:  Rhodienne - De Hoek A, BOKA United A, KFC Meise A, KSC Grimbergen A, Sp. Kampenhout en de beloften van KV Mechelen.
 • Voor de B-ploeg wachten wedstrijden tegen SK Heffen, St Jozef Londerzeel B, Malderen B en SK Laar.

Je kan dit schema (met de laatste info als er wijzigingen zouden gebeuren) vinden op https://www.kcvvelewijt.be/games/.

Competitiestart 2020 - 2021

 • De jeugdcompetities (gewestelijk, provinciaal en interprovinciaal) van Voetbal Vlaanderen worden zoals gepland aangevat in het weekend van 5 en 6 september 2020.
 • De provinciale competities worden aangevat in het weekend van 12 en 13 september 2020 met de geplande tweede speeldag. De 'eerste' speeldag zal worden gespeeld op woensdag 11 november 2020.

Concreet wil dit zeggen dat onze A-ploeg op 12 september zal starten op het veld van VK Holsbeek (20:30) en de thuiswedstrijd tegen SNA Keiberg gespeeld zal worden op woensdag 11 november 2020 (14:30 - uur nog te bevestigen).

Ook voor de B-ploeg verschuift de eerste thuiswedstrijd naar diezelfde 11 november (14:30 - uur nog te bevestigen) en zal de competitie buitenshuis starten, op zaterdag 12 september om 19:30 op het veld van Asse-Zellik 2002 B.

Voor onze jeugdploegen verandert er kwa competitie normaal gezien niets (wedstrijdschema kan je onder het menu-item "jeugd" per categorie bekijken).

Coronaveilige club

Hoewel de wedstrijden terug mogen doorgaan (met publiek), blijven de geldende maatregelen uiteraard van kracht. Dit wil zeggen dat onze club maximaal 100 personen in de kantine kan ontvangen en maximaal 200 personen outdoor aanwezig mogen zijn en dat ook de Horeca-maatregelen gelden voor ons.

Dit wil zeggen dat de gekende maatregelen TE ALLEN TIJDE en STRICT nageleefd dienen te worden, vanaf het betreden van de site tot het verlaten van de parking. Deze maatregelen bevatten onder andere (niet exhaustief):

 • Mondmasker verplicht op het hele sportcomplex, met als enige uitzondering het ZITTEND (aan een tafel, op een stoel) consumeren.
 • Consumeren gebeurt verplicht al zittend AAN EEN TAFEL en met maximaal 10 personen per gezelschap.
 • Handen regelmatig ontsmetten (minstens bij binnenkomen, na hoesten of niezen, betalen met jetons of cash...).
 • Per gezelschap laat minstens 1 iemand zijn contactgegevens na bij het betreden van de kantine. Deze gegevens worden 14 dagen bewaard en daarna vernietigd.
 • Er worden geen tafels of stoelen verzet zonder toestemming van iemand van de club. Stoelen zijn geteld en geplaatst volgens de maximale bezetting en afstand.
 • Naast het voetbalveld worden mondmaskers verplicht gedragen en afstand gehouden indien de persoon naast jou niet in je bubbel verblijft.
 • ...

We hopen dat deze maatregelen ondertussen voldoende ingeburgerd zijn en dat iedereen zijn gezond verstand gebruikt zodat alles zo vlot mogelijk kan verlopen.

Bron: Voetbal Vlaanderen