Den beker is van ons!

Afgelopen donderdag werd Groenwit zonder al te veel problemen weer de 'Ploeg van't Stad'. VK Weerde werd met 6-0 koud naar huis gestuurd en zodoende is  "De Beker nu definitief van Elewijt." Thomas Rypens kadert deze verdiende zege. Voor onze aanvoerder kan het nieuwe seizoen nu niet snel genoeg beginnen.

Thomas kijkt terug op een leuk tornooi. "Op Zemst hadden we aanvankelijk een stugge tegenstander voor ons. Een ploeg met veel inzet die op geen enkel moment iets weg gaf. Thuis tegen de B ploeg van Eppegem was een heel ander verhaal met het jonge geweld dat het één en ander wilde bewijzen." analyseert Rypens. "Met de afreis naar Laar, afgelopen donderdag, wist ik dat de buit al voor negentig procent binnen was. We moesten alleen fris en scherp genoeg aan de aftrap verschijnen."

Vorig seizoen viel de bal altijd goed voor ons, maar dit jaar zal dat niet altijd het geval zijn. Dan moet je op elk moment weer rechtstaan en terugvechten.

Die alertheid ontbrak waarschijnlijk nog in de eerste helft want op enkele doelpogingen na, kreeg Groenwit nauwelijks vat op de wedstrijd. "Tja, ons team bestaat nu éénmaal uit spelers die al heel wat watertjes doorzwommen hebben, spelers met een eigen karakter en spelervaring. Soms moeilijk te doorgronden. Als we dan na een half uur nog niet gescoord hebben, worden we wat te zenuwachtig. We vonden niet meteen de sleutel om Weerde te ontwrichten. Als we dat goaltje eerder hadden kunnen maken, kregen we een totaal andere wedstrijd."

Volgens Thomas een pijnpunt waaraan gewerkt moet worden met het zicht naar de nieuwe competitie in tweede provinciale. "Vorig seizoen viel de bal altijd goed voor ons, maar dit jaar zal dat niet altijd het geval zijn. Dan moet je op elk moment weer rechtstaan en terugvechten. Op dat moment kan de ploeg rekenen op spelers zoals Ricky. Met zijn sterk karakter op het veld kan hij de rest van het team terug kalmeren en zo het verschil maken."

FYSISCH BETER

Zoals op Laar waar hij bij zijn zoveelste doorbraak de bal knap binnen legde. Meteen het keerpunt in de wedstrijd. Elewijt maakte er na de pauze alsnog een doelpuntenfeestje van. "Fysiek waren we drie keer beter. We konden het spel goed breed houden zodat Weerde constant achter de bal moest lopen en uiteindelijk niet meer mee kon. Dat hebben we in de tweede helft beter gedaan. Vanaf het moment die 2-0 viel, was die wedstrijd dan ook dood," aldus een zelfverzekerde Rypens.

Ik vind het concept van 'De Beker van Zemst' wel goed, maar eigenlijk hebben we nu meer nood aan echte 'kwaliteitsmatchen'

Thomas is dan ook blij met het definitief binnenhalen van de Beker, maar beseft dat het serieuze werk nu pas echt begint. "Ik vind het concept van 'De Beker van Zemst' wel goed, maar eigenlijk hebben we nu meer nood aan echte 'kwaliteitsmatchen' zoals vandaag tegen de A/B kern van Eppegem en volgende week thuis tegen KFC Rodienne. Het zijn wedstrijden met hoog voetballend vermogen, en dus nog wat extra speelgelegenheden om de laatste punten en komma's aan een typeploeg  te 'finetunen.' alsook meer automatisme in het spel te brengen.

GENE KATTEPIS

Onze aanvoerder kijkt meer dan ooit uit naar tweede provinciale voetbal. "Ik heb al in eerste en tweede provinciale gespeeld. We zullen de wedstrijden anders moeten aanpakken en verstandig voetballen, maar als  je als ploeg goed aan elkaar hangt, kan er nog heel veel gebeuren. Ik geloof heel hard in dit team me onze kwaliteiten en maturiteit. Als we de eerste vier matchen zonder al te veel kleerscheuren doorkomen, staan we al een heel eind verder. En waar we gaan eindigen? Tja, je wilt zo snel mogelijk die veertig punten halen om je veilig te stellen en alle extra's zijn pluspunten. Geloof me, tweede provinciale is gene kattepis." concludeert Thomas met een knipoog.