Groenwit gaat opnieuw voor de Beker van Zemst

Vandaag speelt Groenwit de finale van de Beker van Zemst tegen VK Weerde. Het kan zo na een overweldigende zege tegen Zemst-Laar afgelopen seizoen opnieuw de ‘ploeg van ’t stad’ worden. Ran Dondeyne, onze recentste aanwinst in de aanval scoorde deze week in de poulefase maar liefst drie goals tegen de b ploeg van Eppegem en is meer dan ooit gemotiveerd om de titel binnen te halen.

KCVV begon ietwat moeizaam aan het tornooi met een gelijkspel tegen Zemst, maar walste deze week moeiteloos over KFC Eppegem B met 7-1, na negentig minuten aanvallend voetbal en een reeks knappe doelpunten, waaronder een hattrick van Ran. Hij genoot dan ook volop van dit moment. “Jazeker, het was een heerlijke match. Hoewel de tegenstander niet echt de sterkste ploeg was uit onze poule, zag ik dat Elewijt op dit moment kwalitatief goed voetbal speelt en veel vertrouwen uitstraalt. Vooraan en op het middenveld zijn we heel efficiënt en dan zie je, zoals tegen Eppegem, dat we heel snel die eerste goal konden maken. De twee doelpunten die volgenden scoorden we even vlot en dan waren we vertrokken voor nog meer. Dit moeten we meenemen naar de match tegen Weerde.”

De bal werd vanuit het middenveld meer achter de rug van de verdediging gestoken, waardoor ik vaker alleen voor de keeper kwam. Tja, dan zal ik er inderdaad maar weinig missen.

Ran is er zich dan ook van bewust dat hij aanvallend zijn mannetje kan staan. “Mijn snelheid op het veld is meestal wel bepalend. De vorige wedstrijden werd ik te weinig aangespeeld, waarschijnlijk omdat mijn medespelers mij op dat moment nog niet goed kenden. Maar deze week werd de bal vanuit het middenveld meer achter de rug van de verdediging gestoken, waardoor ik vaker alleen voor de keeper kwam. Tja, dan zal ik er inderdaad maar weinig missen.”

Boost

Een groot vertrouwen dat zich dan ook afstraalt over de hele ploeg. “Als je ziet dat met doelpunten van Yentel, Ricky en Nick zowat de hele aanvallende lijn scoort, geeft dat ook wel een boost naar de verdediging toe. Zelf al krijgen we dan nog een tegengoal binnen, dan nog weten we dat we achteraf nog enkele doelpunten zullen meepikken, toch ook wat extra kwaliteiten van Elewijt. Kwaliteiten dat we moeten meenemen naar tweede provinciale.”

Extra motivatie

Ran speelde voorheen al op een hoger niveau. Zijn terugkeer naar tweede provinciale geeft hem dan ook weer veel voldoening. “Ik vind het plezant om terug in tweede te spelen. Ik tekende dit seizoen voor Elewijt omdat ik het gevoel had dat Groenwit afgelopen seizoen kampioen zou spelen en één van de beste ploegen uit de regio was. Dit gaf me extra motivatie om voor zo’n team te voetballen. Ik ben uiteindelijk nog maar drieëntwintig jaar en ik wil snel terug op mijn niveau zitten. In tweede spelen is gewoon toffer, meer voetballen en minder lange ballen. Mijn goesting naar volgend seizoen is enorm groot!” besluit Ran.