Thuiswedstrijd Mazenzele-Opwijk achter gesloten deuren

Terwijl de club, sportieve staff, en vooral spelers zich volop voorbereiden om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen in eerste provinciale, is er ook minder leuk nieuws te melden.

Tijdens een van de laatste wedstrijden van het vorige seizoen werd een verslag opgemaakt wegens kwetsende gezangen richting arbitrage vanuit de kant waar enkele KCVV Elewijt supporters stonden.

Hoewel het over zeer geïsoleerde gevallen ging, heeft het bondsparket deze zaak aangegrepen om een duidelijk voorbeeld en signaal te stellen en de club als verantwoordelijke zwaar te straffen.

Deel van deze strafmaat was onder andere het organiseren van zijn eerste officiële thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen achter gesloten deuren . Dit wil helaas zeggen dat wij ook – en vooral – onze vaste en trouwe supporters moeten teleurstellen. Zij zullen de eerste wedstrijd tegen EMO Mazenzele-Opwijk in eerste provinciale helaas niet kunnen meemaken langs de kant van het veld (en ook niet vanuit de kantine). Er geldt een volledig verbod voor aanwezigheden voor en tijdens de wedstrijd.

Hoewel dit verdict zeer zwaar uitvalt, gaan wij als club akkoord met de strafmaat die uitgesproken is, en willen we iedereen met aandrang vragen om deze beslissing te respecteren en dus zondag 11 september NIET af te zakken naar KCVV . Dit geldt zowel voor thuis- als uitsupporters.

Tenslotte is er maar één plezante compagnie, en die is er voor IEDEREEN, ongeacht geaardheid, afkomst, geloof of geslacht.

KCVV Elewijt steunt ook de maatregelen en bewustwordingsacties rond inclusiviteit die de RBFA en Voetbal Vlaanderen organiseren onder de naam "Come Together". Wij hopen dan ook van harte dat deze strafmaat ook bij iedereen langs de zijlijn de ogen heeft geopend en onze club een veilige plek kan zijn voor iedereen, waar voetbal en plezie centraal staan, ongeacht geaardheid, afkomst, geloof, geslacht...

We hopen dan ook van harte dat we deze valse noot snel achter ons kunnen laten, en kunnen laten zien dat KCVV Elewijt effectief terug de plezantste compagnie is, voor iedereen.

Meer informatie rond het Come Together actieplan: https://www.rbfa.be/nl/over-ons/football-social-responsibility-strategy/come-together.