KCVV Elewijt naar 1e provinciale!

Zware opdracht

KCVV Elewijt stond gisteren voor een loodzware opdracht in de terugwedstrijd van de eindronde voor promotie, nadat het vorige week met zware 4-2 cijfers had verloren op het veld van Euro90 Kraainem FC.

Maar onze jongens waren er meer dan klaar voor! Gefocust, sterk in duel, secuur in de verdediging en af en toe flitsen van pure klasse. 1-0 met de rust – getekend Glenn Breugelmans – en de hoop op een straffe terugkeer groeide.

En dat bleek meer dan terecht, 20 minuten ver in de tweede helft volgde een tweede apotheose. Jorn Reszczynski prikte de 2-0 binnen en alles was terug in evenwicht.

Moneytime

Het was zweten en puffen op het veld, en de ploeg had meer zin in een feestje dan nog eens verlengingen te moeten spelen in de warmte. De oplossing kwam van de voet van Denis Ghys, hij maakte er knap 3-0 van! Kraainem kwam nog opzetten, maar met enkele knappe reddingen en secuur verdedigend ingrijpen op het einde van de wedstrijd konden Ken en zijn verdedigers toch de 0 houden, en dus ook de promotie naar 1e provinciale, en een lange maar oververdiende feestnacht inzetten!

Sfeer na de wedstrijd
Sfeer na de wedstrijd

Statistieken

 • 32 gespeelde wedstrijden in competitie (eindronde incl.)
 • 21 daarvan werden gewonnen, 5 verloren en 6 gelijke spelen
 • 83 doelpunten gemaakt, 43 geïncasseerd (10 cleansheets)
 • 45 gele en 2 rode kaarten
 • De enige ploeg die won (en punten pakte tout court) tegen ongenaakbare kampioen KFC Herent

Topschutters

 • Denis Ghys (23)
 • Stijn Baudet (15)
 • Max Breugelmans (10)

Meeste speelminuten

 • Gregory Boudart die slechts 1 wedstrijd miste (2790')
 • Denis Ghys (2543')
 • Lukas De Backker (2499')

Bekijk hier de matchfiche.