Kurt Meeuws:"Ik geloof niet meer in een heropstart dit seizoen."

Kurt Meeuws:"Ik geloof niet meer in een heropstart dit seizoen."

Het bleef tot nu toe ijskoud stil bij de voetbalbond wat betreft een eventuele doorstart van de huidige competitie in het provinciaal voetbal. Spelers blijven op dit moment wel conditioneel scherp, maar willen uiteindelijk wel meer toekomstvisie. Kurt Meeuws, onze coach voor de B ploeg houdt zijn team nog wel digitaal op niveau, maar gelooft niet meer in een eerlijke volwaardige competitie dit seizoen met slechts één loutere heenronde.

Nu dinsdag beslist Voetbal Vlaanderen over een eventuele relance van het huidig nog onduidelijke voetbalseizoen. Het overlegcomité geeft tot nu toe dan wel groen licht om in februari weer wedstrijden te spelen. De coronacijfers gaan voorlopig nog de goede kant uit en de regering belooft weldra een versnelde vaccinatie strategie. Anderzijds werden afgelopen vrijdag nog geen extra versoepelingen beloofd waardoor een heropstart van de competitie dan toch weer op de helling staat.

Kurt:" Ik stel vast  dat mijn spelers nu ook in deze periode super gemotiveerd blijven."

Voor onze spelers zou een mogelijke relance sportief toch weer nieuwe vooruitzichten bieden naar dit al verhakkelde seizoen, maar ook een heuse verademing voor onze coaches. Kurt Meeuws, onze T1 bij de B ploeg ziet een heropstart dan ook wel zitten: "Natuurlijk ben ik gelukkig wanneer ik dagelijks weer naar het nieuws luister en vaststel dat de cijfers de goede richting uitgaan. Ik zou niet liever willen dat er weer gevoetbald wordt. Dat is toch normaal. Ik mis die gasten, die  wekelijkse trainingen, de wedstrijden en die supporters."   

Groepsfeer

Sinds oktober moet Kurt tijdens de tweede golf dus opnieuw conditieschema's doorsturen naar zijn team. "Ik zet  dan geregeld joggingprogramma's op een app. Via 'Strava' sturen mijn jongens dan de  gegevens met afstanden en tijden terug naar mij door. Op die manier kan ik hun wekelijkse inspanningen mee opvolgen. Het is louter een tussenoplossing, maar uiteindelijk niet hetzelfde als wekelijkse trainingen," beseft onze coach. "Nochtans stel ik vast dat mijn spelers nu ook in deze periode super gemotiveerd blijven. Ze spreken regelmatig met elkaar af om samen in een groep van drie of vier man te gaan lopen. Dat vind ik heel positief. Ze blijven op die manier niet alleen via social media met elkaar in contact, maar ook 'face to face'. Wat bijpraten tijdens een loopsessie, dat bevordert toch een groepssfeer."

 Heenronde

De motivatie bij onze jongens zit dus meer dan goed volgens Kurt . De vraag stelt zich dan of je een voetbalseizoen dan wel louter kan beslissen met één enkele heenronde?  Voetbal Vlaanderen gaat er van uit dat een nog volwaardige competitie binnen een beperkte periode tot 5 juni weinig zin heeft: "Onmogelijk om nog al de resterende wedstrijden binnen een beperkte periode af te werken. Het zou in de eerste plaats een te hoge druk geven op de clubs om zoiets te bolwerken. Voorts  zouden extra midweekwedstrijden fysieke belastingen bij spelers extra verhogen met heel wat blessureleed tot gevolg. Tenslotte is een verlenging van de competitie niet aangewezen omwille van de examenperiode voor de studenten in juni."

Kurt: "Ik denk eerlijk gezegd dat we in februari nog niet mogen voetballen."

Op sportief vlak heeft Kurt Meeuws zo zijn bedenkingen. "Ik vind de opzet om louter een heenronde af te werken geen goed idee. Stel je voor dat je in het begin van het seizoen geen goede start genomen hebt, dan ben je nu al veroordeeld. We zouden een eerlijke competitie toch kunnen oplossen met het inlassen van mid-week wedstrijden. Mijn spelers hebben dit seizoen nauwelijks wedstrijden gespeeld, maar houden zich op dit ogenblik wel conditioneel scherp. Ze zijn nog fris en hebben ongelofelijk veel goesting om weer op dat veld te staan. We hebben uiteindelijk een kern van tweeëntwintig spelers en dus heel wat wisselmogelijkheden."

Motivatie

Een gedreven coach die onze B ploeg terug op de kaart wil zetten. "We staan nu wel voorlopig op de negende plaats met slechts vijf punten, maar dit team heeft het potentieel om hoger op te geraken, zelfs een top vijf. Ik heb een team met heel wat kwaliteit, alleen kunnen we in cruciale fases niet voldoende afwerken. Anderzijds krijgen we nog te veel doelpunten tegen. Wat ik tijdens deze lockdown geleerd heb is dat deze ploeg heel wat motivatie blijft uitstralen, toch een opsteker voor een coach. Als de competitie, wie weet, toch nog kan doorgaan, zullen mijn spelers alles op alles zetten om dat laatste stukske van dit ongewoon seizoen nog goed af te ronden.

Realistisch

Zelf blijft Kurt behouden en realistisch over het vervolg van deze competitie. "Ik denk eerlijk gezegd dat we in februari nog niet mogen voetballen. We mochten tijdens de afgelopen  feestdagen nog enkel in bubbels vieren. Daarom denk ik niet  dat Voetbal Vlaanderen de competitie in provinciale dan opeens zal vrijgeven. Maar eerder beter een volledige opschorting van de competitie dan wat knip en plakwerk met één loutere heenronde. Dit houdt geen steek."  

Duidelijke uitspraak van Kurt Meeuws. Nu dinsdag weten we dus meer.