Ken: "We zullen een tandje moeten bijsteken tegen Nossegem."

Ken: "We zullen een tandje moeten bijsteken tegen Nossegem."

Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd op ERC Hoeilaart afgelast omdat binnen het team van Hoeilaart Corona werd vastgesteld. De hele club dus in quarantaine. Voor Ken, onze eerste doelman voor Groenwit, het uitgelezen moment om met wat extra scherpere trainingen bij te sturen na de verrassende nederlaag tegen FC Baal.

Met de knappe zege op Holsbeek, keken we dan ook uit naar de volgende overwinning thuis tegen Baal. De bezoekers hadden enigszins andere ideeën en kwamen verrassend met een doordacht tactisch plan voor de boeg. "Aanvankelijk met vooraf ingestudeerde vrije trappen en hoekschoppen, waardoor ik al vroeg in de wedstrijd intensief moest ingrijpen om mijn netten schoon te houden," aldus onze goalkeeper.

We hebben op dit moment een heel goeie ploeg, zelfs vierde klasse waardig.

Het plan van Baal ging uiteindelijk verder volgens Ken: "Onze tegenstanders bleven in de eerste helft heel defensief en afwachtend spelen en hielden op die manier onze aanvallers, zoals Jorn en Stijn uit de wedstrijd. Anderzijds waren zij dan ook snel bij elke omschakeling na een foutje vanuit ons middenveld. Baal had nauwelijks enkele kansen nodig om knap en efficiënt te scoren."

Ricky, onze meerwaarde in de aanval

0-2 bij de rust, het moment voor Wim om het één en ander bij te sturen, met de inbreng van Coertjens. Volgens Ken toch een een direct effect.

"Van zodra Ricky het veld op komt, is hij een meerwaarde in de aanval, we kunnen altijd op hem rekenen. Zijn assist naar de aansluitingstreffer van Glenn Breugelmans bracht Groenwit weer in de match."

Voor eventjes dan toch, want Baal profiteerde van de ruimte achterin om de 1-3, en later nog de 1-4 op het scorebord te zetten. Ken bleef desondanks positief.

"Ik ben er tot op het einde in blijven geloven. Ik zag dat we kwalitatief beter waren dan Baal. Maar als we vooraan kansen blijven missen, gaat het vertrouwen bij Groenwit op den duur ook wel weg."

Uiteindelijk kan Glenn toch nog wat milderen tot 2-4 vanaf de elf meter, maar het kalf was op dat moment al lang verdronken.

Vechtlust

Onze jongens dropen na negentig minuten dan ook teleurgesteld het veld af. Ken beseft dat de nederlaag tegen Baal , heel vroeg in het seizoen, toch een gemiste kans was. "Ik ben er van overtuigd dat we deze wedstrijd puur op basis van ervaring en kwaliteit hadden kunnen winnen. We hebben op dit moment een heel goeie ploeg, zelfs vierde klasse waardig. Alleen is er elke week meer dan tweehonderd procent vechtlust nodig en dat heb ik wel een beetje gemist tegen Baal. We zijn uiteindelijk verloren tegen een efficiënte tegenstander en vonden nauwelijks een gepast antwoord. Dit wordt dus een uitdaging naar de volgende wedstrijd toe."

We zullen dus sowieso tweehonderd procent moeten zijn om een kans te maken tegen Nossegem.

Wim hield met de confrontatie straks, thuis tegen SK Nossegem niets aan het toeval over en klopte in die zin tijdens trainingen de nodige overuren om zijn team scherp genoeg aan de aftrap te krijgen. Ken beseft dat de wedstrijd vandaag zeker geen gemakkelijke zondagswandeling wordt : "Nossegem is een heel moeilijke tegenstander. Zij gaan dit seizoen voor de titel omwille van de ervaring in de ploeg en zij spelen daarenboven al lang aan de top in tweede provinciale. Dit wordt zeker geen 'walk in the park' . We zullen dus sowieso tweehonderd procent fit moeten zijn om een kans te maken om de drie punten thuis te houden."

Vanavond weten we dus meer; alleszins veel succes!