Groenwit vandaag voor bevestiging tegen Baal

Groenwit vandaag voor bevestiging tegen Baal

Maarten Tordoir speelt al decennia lang op hoog niveau in België en heeft dit seizoen nog grootse plannen met Groenwit: "Ik denk dat we met deze ploeg nog ver kunnen geraken in tweede provinciale."

Met de zege tegen Holsbeek afgelopen week heeft Groenwit zijn start van het nieuwe seizoen alvast niet gemist. Een bevestiging van een intensieve, maar efficiënte voorbereiding. Knappe overwinningen tegen Grimbergen, KV Mechelen en Kampenhout in augustus; het waren duidelijk geen toevalstreffers en het bewijst dat we met een goed uitgebalanceerde en ervaren team nog veel leuke wedstrijden in tweede provinciale zullen beleven.

"We moeten uitgaan vanuit onze eigen sterkte en ons eigen spel. Het komt erop neer om op de juiste momenten de bal goed bij te houden en gepast tegen te prikken."

En als het op ervaring aankomt, zitten we bij Maarten Tordoir ongetwijfeld goed. Onze linksback uit Bonheiden heeft op zijn zesendertig jaar al een hele voetbalcarrière achter de rug. Heel vroeg al op zijn achttiende bij KV Mechelen, een snelle doorbraak. Maarten stroomde zelfs door naar de eerste ploeg en kreeg speelgelegenheden tegen Club Brugge, FC Antwerp en Standard Luik. Hij deed achteraf echter een stapje terug en kwam terecht bij clubs als SK Londerzeel en KVW Zaventem. Na een knieblessure voetbalde Maarten nog vijf seizoenen voor Eppegem en uiteindelijk in eerste provinciale als aanvoerder bij KFC Meise. Vanaf dit jaar een absolute meerwaarde voor Elewijt en dus redenen genoeg om onze kersverse verdediger in de picture te zetten naar aanleiding van de wedstrijd vandaag tegen KFC Baal.

Eerste zege

H: Maarten, gezien je voetbalpalmares, heb jij al een heftige voetbalcarrière achter de rug. Waarom beslis je uiteindelijk om dit seizoen voor Elewijt te spelen?

M: "Het was een beslissing op twee niveaus. Ik ken Arnout De Weerdt, onze rechtsachter en Glenn Breugelmans al van tijdens mijn voetbalperiode bij Eppegem. Wij kwamen toen al goed overeen. Toen Arnout besliste om voor Elewijt te komen voetballen, ben ik hem gevolgd. Bovendien wist ik dat Groenwit een heel toffe ploeg is en een club met veel ambities. Ik speel graag in een ploeg die in een opwaartse spiraal zit. Dit was bij Meise ook zo en dat zag ik uiteindelijk ook bij Elewijt. Het is plezant om voor zo'n ploeg te kunnen voetballen."

H: Was je opgelucht dat de competitie afgelopen week uiteindelijk weer van start is gegaan?

M: "Na maanden onzekerheid is het absoluut belangrijk dat we weer wedstrijden met inzet kunnen spelen. Vorige week nog op Holsbeek. Gelukkig wonnen we die match en volledig terecht."

Ontlading

H: Een knappe zege inderdaad, met 1-4. Daar kan je toch alleen maar blij mee zijn?

M: "Dat is zo. Vooraf zag ik net voor de aftrap toch wat spanning binnen de ploeg. Tja het is onze eerste wedstrijd van het seizoen en misschien moesten we dan toch iets voorzichtiger van start gaan. Maar ja, we gingen uiteindelijk naar Holsbeek om het spel daar te gaan maken. Achteraf was de ontlading zo hevig omdat we die wedstrijd toch terecht gewonnen hadden. We waren allemaal super blij met deze eerste zege."

H: Jullie gingen naar Holsbeek om het spel te maken. Dus toch onmiddellijk de druk hoog genoeg leggen?

M: "We zijn uiteindelijk verder gegaan op ons élan van de vorige matchen tegen Grimbergen, KV Mechelen en Kampenhout tijdens de voorbereiding. Op Holsbeek gingen we op het veld iets lager staan om op die manier uit balrecuperatie snel naar voor uit te breken. Dat is ons toch vrij aardig gelukt. Voorts hielden we de bal op bepaalde momenten in de ploeg om de rust achterin te bewaren. We hebben de wedstrijd goed gecontroleerd en uiteindelijk niet veel kansen weggegeven. Het enige tegendoelpunt in de tweede helft was dan een beetje een 'accident de parcours', maar dat werd kort daarna door Jorn en later Luka prachtig recht gezet. De overwinning volledig terecht."

H: Weinig kansen weggegeven en efficiënt voorin, heeft onze coach uiteindelijk na lang puzzelwerk zijn type ploeg gevonden?

M: "Ik denk het wel. Het heeft misschien door de Coronaomstandigheden en de bijbehorende onzekerheden iets langer geduurd vooraleer het systeem volledig op punt stond, maar dat is ook logisch gezien Wim over ruim twintig evenwaardige topspelers beschikt. We hebben op dit een moment een solied spelsysteem dat ons heel goed ligt en waarop we verder kunnen bouwen. "

Ik denk dat de wedstrijd tegen Baal zelfs moeilijker wordt. Zij zijn nog maar net opgekomen in tweede provinciale en zullen zich ongetwijfeld willen tonen.

H: En dan meteen uitpakken bij de competitiestart. Dan ga ik ervan uit dat jullie niet louter voor een middenmoot spelen in tweede provinciale?

M: "De eerste wedstrijd is nooit gemakkelijk en we deden het bijzonder goed. Maar om daar nu al veel conclusies aan vast te hangen, is misschien iets te voorbarig. Ik wil ons nog niet bij de favorieten rekenen, maar we hebben veel gezonde ambities. Het vertrouwen is heel hoog en ik denk dat we met deze ploeg ver kunnen geraken. "

H: Kunnen onze positieve 'vibes' doortrekken naar vandaag tegen Baal? Zij wonnen afgelopen week ook overtuigend en zullen deze namiddag dus ook met veel verwachting aan de aftrap komen.

M: "Ik denk dat de wedstrijd tegen Baal zelfs moeilijker wordt. Zij zijn nog maar net opgekomen in tweede provinciale en zullen zich ongetwijfeld willen tonen. Ik vernam al dat ze zich aanvallend versterkt hebben. In dat opzicht wordt het achteraan dus opletten. Voorts heb ik vroeger al samengespeeld met Dirk vanden Broeck. Hij speelt in de aanval bij Baal en een 'pur sang' klasbak. Hij kan een ploeg draaiende houden. Als hij vandaag aan de aftrap staat, wordt dit geen 'walk in the park'. Ik verwacht een stevige ploeg met het nodige talent."

H: Heeft Wim naar de wedstrijd al specifieke wedstrijdlijnen uitgezet?

M: "Wim vertelde ons dat Baal dat Baal op twee verschillende manieren speelt en we hebben ons daarop op training al ingespeeld. Vanuit onze opstelling om te kunnen anticiperen. We moeten uitgaan vanuit onze eigen sterkte en ons eigen spel. Het komt erop neer om op de juiste momenten de bal goed bij te houden en gepast tegen te prikken. Dit zullen we moeten volhouden."

H: Dan toch even je pronostiek, Maarten?

M: "Ik gok op 1-0 voor Groenwit en Ricky scoort in de 65e minuut."

H: Wie zou dan zo'n klassespeler met heel wat ervaring durven tegenspreken? Alleszins veel succes Maarten