Groenwit start voorbereiding met zege tegen KFC Meise

Groenwit start voorbereiding met zege tegen KFC Meise

Vanavond spelen we onze tweede oefenmatch op het veld van KFC Rhodienne de Hoek. Ondanks de riante zege thuis tegen KFC Meise, blijft onze coach timmeren aan een type ploeg met nog een een maand te gaan vooraleer de nieuwe competitie uiteindelijk van start gaat.

Aangename temperaturen lokten afgelopen zondag heel wat supporters naar de Driesstraat voor de allereerste wedstrijd van Groenwit na de lockdown dat op dertien maart werd afgekondigd. Nadat Voetbal Vlaanderen onlangs Corona maatregelen terug schroefde en vriendschappelijke wedstrijden weer toeliet, liet onze coach Wim D'hondt niets aan het toeval over. Hij regelde in 'no time' een thuiswedstrijd tegen KFC Meise.

"Nu krijgt iedereen nog zijn kansen maar binnen een dikke week hoop ik stilletjes al mijn type elftal samen te stellen naar de competitie toe"

Dat beide ploegen er na een ruime 'stand still' duidelijk weer zin in hadden, liet niets aan de verbeelding over. Elewijt begon aanvallend veel belovend aan de wedstrijd, maar het was Meise dat met een counter heel vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Onze jongens reageerden snel en gepast. Evert maakte snel gelijk en Yentel bracht Groenwit even later op voorsprong; 2-1, meteen de ruststand. Na de pauze maakte Elewijt vrij vlot het verschil met doelpunten van Jorn, Stijn en Nick. Wedstrijd gespeeld. De wedstrijd verwaterde wat en daar zag Meise zijn kansen schoon om de stand terug te brengen tot 5-3.

Jorn hier in actie tijdens de wedstrijd tegen KFC Meise

Blij met de eerste zege

Dan ook de eindstand en een opgeluchte coach. "Ik ben absoluut blij met onze eerste zege dit seizoen, maar wat op dit moment primeert is de manier waarop. Er stonden twee ploegen op het veld die er beide zin in hadden om na maanden terug wedstrijden te kunnen spelen. Ik was bijzonder blij dat mijn spelers zich kost wat kost wilden bewijzen ondanks de zwoele temperaturen. Ze hebben er allemaal duidelijk zin in. Anderzijds wordt het nog intensief puzzelen naar een type ploeg voor half september wanneer de nieuwe competitie uiteindelijk weer van start gaat. Ik heb afgelopen zondag al even kunnen kijken wie op dit moment al terug op niveau zit en wie nog niet. Ik zag dat er weinig verschil is tussen de spelers onderling. De jongens speelden tegen Meise op hoog niveau en dat maakt het voor mij extra lastig. We hebben nu nog een ruime kern, iedereen is gedreven en de concurrentie dus ook heel hoog."

Teamsport

"Vandaar dat ik een moeilijke taak heb om nu en dan speler teleur te stellen. Het ligt hem echt in die details. Ik ben dan ook benieuwd hoe mijn spelers hiermee omgaan. Voetbal is uiteindelijk een teamsport dus ga ik ervan uit dat spelers hun eigen belang in functie stellen van de ploeg, met alle ongemakken die daarmee gepaard gaan."

teamopstelling voor de wedstrijd tegen KFC Meise

Type-elftal

De komende dagen en weken zal Wim nog het één en ander nog kunnen uittesten tijdens oefenmatchen. "Nu krijgt iedereen nog zijn kansen maar binnen een dikke week hoop ik stilletjes al mijn type elftal samen te stellen naar de competitie toe."

Deze avond speelt Groenwit op KFC Rhodienne De Hoek. Brengt deze wedstrijd iets meer duidelijkheid voor onze coach? Alvast veel geluk mannen!