Fabio: "Ik ga met Elewijt dit jaar voor de top drie!"

Vanaf vandaag kan Groenwit weer wedstrijden spelen. Opluchting voor de club en natuurlijk voor de spelers. Fabio De Vito, onze aanwinst als middenvelder gaat dan ook resoluut voor winst tegen KFC Meise: "We moeten vanaf nu zo veel mogelijk wedstrijden winnen. Dat geeft vertrouwen naar de competitie."

De genialiteit van Pirlo en de kracht van Gatuzzo in één persoon. Zonder twijfel een perfecte combinatie. Hij bestaat en hij is van ons. Fabio De Vito steekt zijn gedrevenheid naar het komend seizoen voor Elewijt duidelijk niet onder stoelen of banken. "Ik ben een winner, ik blijf negentig minuten volop voetballen en ik ga door het vuur voor iedereen. Zo ben ik nu éénmaal."

Pitbull

Jaren terug bij Borght, waar het voor Fabio allemaal begon, kreeg hij al zijn bijnaan 'The pitbull'.

"Tja, ik ben misschien niet de grootste qua gestalte, maar eerder een vechter voor elke bal. Ik pak gewoon alles wat in mijn weg staat, met voetballende oplossingen natuurlijk. Als verdedigende middenvelder ben ik de stofzuiger van de ploeg. Bij Borght kon ik in die zin al mijn steentje bijdragen om onze club van derde naar eerste provinciale te promoveren. Het waren zeven topjaren in mijn voetbalcarrière. Spijtig genoeg moest ik door een knieblessure voor enkele maanden noodgedwongen aan de kant blijven."

Amai, da gaat een fameus ploegske worden. Spelers die hogerop willen, daar wil ik voor gaan.

De ambitie om altijd hogerop te geraken bij een club bleken uiteindelijk 'dode letter' voor Fabio, bij Borght, maar later ook bij KCS Machelen.

"Het eerste jaar bij Machelen was een totale ramp. We slaagden er een heel seizoen niet om ondanks een sterke kern goede resultaten neer te zetten. De klik was er niet en we kregen  te veel domme tegendoelpunten binnen en dus uiteindelijk terug naar derde provinciale."  

Contact met Elewijt

"Dit jaar konden we nog het één en ander herstellen en werden we ondanks de Coronacrisis en herberekeningen van onze gewonnen wedstrijden toch kampioen in derde."

"Maar ondertussen had ik al contacten met Elewijt. Onder ander met Ricky. Hij vroeg me om eens af te komen. Ik ken Ricky al heel lang. Wij speelden vroeger al tegen elkaar toen hij nog bij Strombeek speelde. Als ik dan achteraf de namen zag van spelers die dit seizoen voor Groenwit komen voetballen, dacht ik: Amai, da gaat een fameus ploegske worden. Spelers die hogerop willen, daar wil ik voor gaan."

Bij ons kan alles op een meer eenvoudige manier georganiseerd worden. Wat loopt er zo verkeerd bovenaan de ladder? Ik vind dit dikke zever.

Fabio traint sinds juni mee met Groenwit en is lovend over zijn toekomst bij de club. "De ambiance bij mijn nieuwe ploegmakkers deed me meteen terugdenken aan mijn begindagen bij Borght. Het gevoel dat het team een hechte band heeft. Die eerste trainingen waren dan ook een opsteker."

"Het blijft alleen afwachten tot de nieuwe competitie weer van start mag gaan." beseft onze pitbull. "De Jupiler pro League is nu al aan de gang en voor ons is het nog 'koffiedik kijken, dit begrijp ik echt niet. In het professioneel voetbal tellen sowieso meer intrensieke veiligheidsmaatregelen. Bij ons kan alles op een meer eenvoudige manier georganiseerd worden. Wat loopt er zo verkeerd bovenaan de ladder? Ik vind dit dikke zever."

Eerste oefenmatch

Deze week mogen we dan toch weer voetballen. Vandaag speelt Groenwit al een oefenmatch thuis tegen KFC Meise, toch een opsteker, Fabio? "Natuurlijk, een grote opluchting. We moeten vanaf nu zo veel mogelijk wedstrijden proberen te winnen. dat geeft vertrouwen en een boost naar de competitie toe."

 

De competitie die uiteindelijk start op zaterdag 12 september 2020, op het veld van SNA Keiberg.