Glenn: "Ik ben gelukkig om weer voor een ambitieuze club te mogen voetballen."

"Soms zijn voetbalmatchen heel gesloten en op dat moment lukt het me vaak om de wedstrijd met één goeie actie weer open te breken." Glenn Breugelmans hoopt met zijn creatieve ideeën op het veld dit seizoen heel wat bij te brengen voor Groenwit. Het blijft evenwel nog eventjes afwachten om onze nieuwe aanwinst op het middenveld aan het werk te zien omdat Sport Vlaanderen deze week besliste om alle wedstrijden op provinciaal niveau tot eind augustus op te schorten.

Het was dan ook even schrikken toen het nieuws dinsdagavond abrupt binnen kwam. Met juist twee maanden trainingen achter de rug hoopte Wim gisteren zijn team eindelijk nog eens het veld op te sturen voor de allereerste poulewedstrijd in het kader van de Beker van Zemst tegen FC Verbroedering Hofstade.

Het feestje ging finaal niet door en dus heel wat ontgoocheling bij onze spelers en in het bijzonder ook bij Glenn Breugelmans.

"Het is super jammer! We hadden allemaal uitgekeken naar die eerste wedstrijd. Enerzijds moeten we in de huidige omstandigheden misschien niet te veel risico's nemen, maar anderzijds had ik gisteren toch graag gespeeld. We kunnen er spijtig genoeg niets aan veranderen."

Eventjes enkele seizoenen rustig meedraaien in derde amateur, zonder te veel verplichtingen. Ik had met deze visie bij Eppegem toch wel mijn bedenkingen.

Glenn had zijn debuut bij Elewijt na zijn overstap eind februari, net voor de 'lock down', waarschijnlijk dan ook helemaal anders voorgesteld. "Ik hoop dit seizoen met mijn creativiteit op het veld meerwaarde te brengen bij de ploeg. Wedstrijden kunnen soms heel gesloten zijn en op dat moment heb ik meestal maar één goeie actie nodig om een wedstrijd open te breken. Het gaat dan om die éne goeie pass om een beslissend doelpunt aan te brengen."

Aanvoerder

Onze kersverse aanvallende middenvelder brengt met zijn klasse dan ook heel veel ervaring mee naar de Driesstraat. Na succesvolle jeugdopleidingen bij FC Zemst en KV Mechelen, transfereerde Glenn op zijn twintigste naar Eppegem, toen nog in tweede provinciale. "Eppegem had sowieso de ambitie om in heel korte tijd snel te stijgen," herinnert Glenn zich alsof het gisteren was. "Ik ging op dat moment mee in het verhaal. Zolang ik mijn plannen kan verenigen met de doelstellingen van de club, ga ik gewoon mee in die 'flow'. Op een bepaald moment werd ik er zelfs aanvoerder, in derde en tweede amateur."

Gas terug nemen

"Verleden jaar wilde Eppegem, terug gezakt naar derde amateur, opnieuw bouwen aan een team om weer mee te doen bovenaan het klassement." gaat Glenn verder. "Het zou eerder een 'vijf jaren plan' worden. Eventjes enkele seizoenen rustig meedraaien in derde amateur, zonder te veel verplichtingen. Ik had met deze visie toch wel mijn bedenkingen. Ik wil elke week weer winnen en alles op alles zetten om telkens die drie punten weer binnen te halen. De intentie om een heel seizoen 'gas terug te nemen en louter te spelen voor de middenmoot, dat ligt niet zozeer in mijn natuur."

"Ik ben nooit de grootste lawaaimaker op het veld. Ik probeer nu en dan wat te coachen om spelers extra scherper te zetten waar het moet."

H- Wanneer had je dan je eerste contacten met KCVV?

Glenn: "Ik had enkele seizoenen geleden al een gesprek 'onder vier ogen' met Rudy Bautmans. Rudy komt geregeld kijken naar Eppegem. Eind 2019 deed hij me dan nogmaals zijn ultiem voorstel. Om nog eens te komen 'babbelen' op Elewijt. Tja waarom ook niet. Ik zag bij Eppegem op korte termijn toch geen toekomstperspectieven meer. Daarenboven ben ik van nature uit Zemstenaar en kende voorheen ook al wat mensen bij Elewijt. Er heerst hier een toffe sfeer tussen de spelers. Het gaat uiteindelijk om meer dan voetbal alleen. Ik ben gelukkig om met zo'n ploeg in de toekomst te kunnen voetballen."

Glenn geconcentreerd voor de training

H- Je hebt als jeugdspeler bij KV Mechelen en later bij Eppegem op nationaal niveau ongetwijfeld leren omgaan met druk. Je moet er elke week weer 'staan'. Hoe gij jij hiermee om?

Glenn: "Dat valt eigenlijk nog wel mee. Ik speel graag wedstrijden waarbij onze tegenstander de druk hoog genoeg legt. Dit zijn uiteindelijk de leukste confrontaties."

H- Ben jij als aanvallende middenvelder een 'coach' op het plein?

Glenn:"Ik ben nooit de grootste lawaaimaker op het veld. Ik probeer nu en dan wat te coachen om spelers extra scherper te zetten waar het moet. Ik ben eerder het type om zelf meters te maken, te werken voor het team en het goede voorbeeld te geven. Dit was zowaar mijn insteek bij Eppegem. 'Het roepen op het veld', dat laat ik aan anderen over."

Top vijf

H- Jij wilt dan elke week weer winnen, dus ga ik er van uit dat jij met Groenwit hoog wilt eindigen dit seizoen?

Glenn: "We moeten ambiëren voor een top vijf. Misschien iets te voorzichtig, maar uit ervaring weet ik dat promoveren in hogere reeksen niet altijd eenvoudig is. Groenwit start het nieuw seizoen met veel nieuwe spelers en dan kan het op dit niveau iets langer duren vooraleer de trein definitief op de rails staat. Meestal te laat om mee te doen voor de titel. Als de ploeg daarentegen een jaar samen speelt en hier en daar nog wat extra's binnenhaalt naar volgend seizoen toe, liggen onze kansen alvast hoger. Overigens ben ik niet zo op de hoogte van de competitie in het Leuvense. Ik ken de tegenstanders nauwelijks. Het is in die zin ook moeilijk in te schatten wat onze sterktes en zwaktes zijn tegenover deze clubs, afwachten dus."

H- Gisteren werd de wedstrijd voor de Beker van Zemst tegen FC Verbroedering Hofstade uiteindelijk afgelast en bij uitbreiding alle voorbereidingswedstrijden tot ten vroegste 25 augustus. Hoe ga jij om met deze onzekerheid?

Glenn: "Dit is inderdaad een bittere pil. We kunnen nu al zeker een extra maand geen wedstrijden spelen en dat is eventjes moeilijk. We vallen nu terug, louter op trainingen. Maar uiteindelijk train je om terug dat veld op te gaan en wedstrijden te spelen. Nu valt alles zowat in het ijle. Niet bevorderlijk voor de motivatie. Het komt er op aan, wanneer weer wedstrijden toegelaten worden, om op dat moment de goede klik weer te maken. Dit wordt waarschijnlijk een kwestie van timing. Geen goede vooruitzichten, maar het geldt finaal voor alle teams in onze reeks."