Stijn Baudet: "Hier op Elewijt voel je zo'n clubliefde, dit is 'next level'"

De eerste reeks trainingen naar aanloop van de definitieve voorbereidingen op 20 juli hebben blijkbaar hun doel niet gemist. Wim D'hondt zag tot nu toe al een gretige groep aan het werk met sterke nieuwkomers, waaronder Stijn Baudet. Onze kersverse spits uit Haacht had in het verleden al heel wat doelpunten aan de voet en werd hiervoor al bekroond met 'de Zilveren voetbal'. Hij brengt daarenboven heel wat ervaring mee naar Elewijt met twee kampioenstitels bij de beloften in OHL Leuven.

"Na een paar trainingen speelden we onlangs onderling een klein matchke. Wat ik toen zag was voetbal op zo'n hoog niveau." Hier voetballen echt wel geweldige spelers."

Onze coach kiest met sterke transfers zoals Jorn Reszczynski, Glenn Breugelmans en Stijn Baudet dit seizoen voor extra scorend vermogen voorin. Ongetwijfeld met het idee om meer uitgespeelde kansen te verzilveren en hiermee de lat weer wat hoger te leggen in tweede provinciale. Als het van Baudet afhangt doen we met Elewijt dit seizoen mee voor een top vijf en misschien zit er wel meer in. "Na een paar trainingen speelden we een onlangs onderling een klein matchke. Wat ik toen zag was voetbal op zo'n hoog niveau... Hier voetballen echt wel geweldige spelers."

Stapje terug naar tweede provinciale

Stijn weet waarover hij spreekt. Hij speelde tot zijn 19 jaar bij de beloften van OHL-Leuven en werd ginds twee keer kampioen in tweede klasse, toen nog als verdediger in de ploeg.

S-"Tja, het was op dat moment zes dagen op zeven alleen maar voetbal en dat viel uiteindelijk niet meer te combineren met het werk. Daarom wilde ik eerder een stapje terug zetten naar tweede provinciale bij Veltem, waar het voor mij uiteindelijk allemaal begon bij de jeugd."

S-"Terug bij Veltem raadde mijn coach toen aan, gezien mijn technische vaardigheden in tweede provinciale, dat ik beter in de spits zou spelen. Dit scenario lag me wel en ik scoorde vanaf dan wel heel wat doelpunten bijeen. Bij Veltem maar daarna ook bij Lovenjoel, Wolfsdonk, Meerbeek, Rotselaar en uiteindelijk Holsbeek." Bij Rotselaar won Baudet overigens twee jaar geleden nog de 'zilveren bal' met maar liefst 29 doelpunten op zijn conto.

Stijn Baudet won in 2018 de zilveren bal met maar liefst 29 doelpunten voor Rotselaar

H- Niet verwonderlijk dat jij dan in het vizier kwam van Wim. Hij was naar dit seizoen toe op zoek naar wat extra versterking voorin.

S-"In januari stuurde Wim me een bericht om eens te komen praten met de club. Ik had op dat moment nog contacten met een paar andere teams, maar het verhaal op Elewijt sprak me wel aan. De sfeer is hier enorm. Dat zag ik al toen KCVV dit jaar op Rotselaar kwam spelen. Ik speel nu al elf jaar terug in tweede provinciale en Elewijt heeft echt iets bijzonders. Hier voel je de clubliefde. Iedereen is er zo mee begaan en dat kom je bijna nergens tegen. Dit is echt wel 'Next Level'."

Ervaring

H- Gevoel voor clubliefde is één ding, maar hoe denk jij bij Elewijt je meerwaarde bij te brengen in tweede provinciale?

S-"Ik kan rust brengen in een team. Als spits kan ik de bal bij een aanval doorgaans heel goed bijhouden en geregeld mijn doelpunten maken. Voorts kan ik goed communiceren met mijn medespelers. Coaching op het veld en de richtlijnen van de trainer goed opvolgen. Wim is een verstandige coach die open staat voor ideeën op het veld. Hij praat veel met de spelers en dat vind ik geweldig. Ik speel nu uiteindelijk al elf jaar in tweede provinciale en heb dus al heel wat ervaring op dit niveau."

"Ik wil uiteindelijk spelen, doelpunten maken en Elewijt laten winnen."

H- Je enthousiasme siert je wel Stijn. Je gedrevenheid om er weer voor te gaan. Maar soms moet Wim moeilijke beslissingen nemen met de selectie waardoor je mogelijk soms niet meteen mee aan de aftrap staat gezien de grote concurrentie binnen de ploeg. Baart dat je zorgen?

S- "Als ik op zondag op de bank moet zitten omdat iemand anders op dat moment beter is, dan kom ik dinsdag terug op training en dan wil ik er terug staan. Dan ben ik snel terug gemotiveerd om weer op dat veld te presteren. Ik wil uiteindelijk spelen, doelpunten maken en Elewijt laten winnen."

Iedereen nodig

H-Waar eindigt KCVV dit seizoen?

S-"Puur kwalitatief zijn we één van de beste ploegen in deze reeks. Met dit team moeten we zeker top vijf spelen. Als we willen meedoen voor de prijzen, speelt de factor geluk altijd mee. Bijkomend win je geen kampioenschap met elf spelers. We hebben heel eenvoudig iederéén nodig, maar ik besef wel dat de concurrentie binnen ons team heel groot is"

een greep uit onze eerste aanwinsten...

H-Wat zijn jou toekomstplannen met Groenwit?

S- "Het seizoen moet nog wel beginnen maar ik heb nu al het gevoel dat Elewijt de club wordt waar ik me nog enkele jaren wil settelen. 'Het leeft hier'. De mensen komen hier graag naar het voetbal kijken. Als je hier in de chalet binnenkomt na een wedstrijd, gewonnen of verloren, iedereen is gewoon tevreden om op zondag op KCVV te komen kijken en achteraf een pintje te drinken. Dat vind ik uiteindelijk nog het belangrijkste."

H-Een goalgetter met een visie, daar houden we van. Alvast veel succes Stijn.