Yoran: "Ik kom naar Elewijt met heel wat toekomstperspectieven."

Met de komst van Yoran Verdeyen krijgt Groenwit dit seizoen opnieuw ambitieus talent tussen de doelpalen. Hij speelde voorheen al bij Grimbergen en Eppegem in derde amateur, maar wilt zich in tweede provinciale terug herbronnen. "Ik wil hier bij Elewijt heel wat bijleren en hopelijk op langere termijn eerste doelman worden", aldus de 22-jarige Hombekenaar.

Yoran begon zijn voetbalcarrière aanvankelijk bij Zennester en deed op zijn twaalfde de overstap naar Grimbergen. "Ik kon bij Grimbergen doorgroeien naar de eerste ploeg waarna Eppegem mij de kans gaf om bij de beloften tussen de palen te staan als tweede keeper. Algauw bleek dit net een niveau te hoog gegrepen. Het is als doelman sowieso niet gemakkelijk om aan voldoende speelminuten te komen. Daarenboven zie je elke week vanop de bank heel wat keepers uit de reeks de revue passeren, doelmannen die uiteindelijk op een veel hoger niveau spelen." beseft Yoran. "Ik kwam uiteindelijk nauwelijks nog aan de bak en overwoog dan maar terug de overstap naar Grimbergen, weliswaar in eerste provinciale."

Voor mezelf zou ik het er wel moeilijk mee hebben om elke wedstrijd weer op de bank te moeten zitten. Ik geloof eerder in een gezonde concurrentie.

H- Elewijt was dit voorjaar op zoek naar een vervanger voor Joeri Bonsels, die onze club verliet. Hoe kwam jij uiteindelijk in contact met Groenwit?

Y- "Wim D'hondt contacteerde me omdat hij op zoek was naar extra versterking naast Ken Vanhalle. Ik ken Wim al ten tijde van de jeugd in Grimbergen. Hij trainde op dat moment de U16 en ik kreeg toen al de kans om voor hem enkele wedstrijden te keepen. Tijdens mijn periode bij Eppegem kreeg ik tevens keeperstraining van Luc Usewils. Het plaatje klopte dus wel. Ik ben hier op de club komen praten en uiteindelijk was mijn keuze vrij snel gemaakt."

Stapje terug

H- Maar dan toch opnieuw een stapje terug naar tweede provinciale. Toch wel een bewuste keuze?

Y- "Ja zeker, op een bepaald moment moet je beslissen wat de beste keuze is voor je eigen carrière. Met dat stapje terug naar een niveautje lager stopt het uiteindelijk niet. Je kan altijd terug groeien met een ploeg. In die zin kan ik me terug herbronnen en heel wat bij leren. Ik kom hier overigens terecht in een warme club, een club in opbouw en met veel ambities. Bovendien woon ik in Hombeek, niet zover van Elewijt en voor mij des te gemakkelijker om mijn wekelijkse verplaatsingen te maken."

Yoran hier samen met Ken en Luc op de training.

H- Ken Vanhalle is al enkele seizoenen onze vaste waarde bij Elewijt. Ook dit jaar bewees hij zijn meerwaarde op Elewijt. Vrees je niet dat je dit seizoen dan weer dat 'déjà-vue' gevoel zult krijgen en dus terug weinig speelminuten?

Y- "Tja, dat kan altijd gebeuren. Voor mezelf zou ik het er wel moeilijk mee hebben om elke wedstrijd weer op de bank te moeten zitten. Ik geloof eerder in een gezonde concurrentie. Ik ben heel ambitieus en hou me elke week weer scherp met het doel vooruit te gaan in mijn voetbalcarrière. Als hetzelfde scenario als voorheen zich toch zou voordoen, is Ken dan toch 'de man' waarvan ik nog veel van kan leren. "

Hopelijk kan ik hier doorgroeien en misschien op termijn eerste keeper van het team worden.

H- We haalden maar liefst negen topspelers naar Elewijt. Toch niet met de bedoeling louter een middenmoot te spelen volgend seizoen?

Y- "De voorbije jaren had Elewijt al een sterk team en met de nieuwe transfers mogen we de lat wel wat hoger leggen. Ik kan op dit ogenblik moeilijk inschatten of meedoen of meedingen naar de titel realistisch is. Het is iets te voorbarig om zulke uitspraken te doen. We kunnen gezien de huidige omstandigheden nog geen voorbereidende wedstrijden spelen, maar de ambitie mag er hoe dan ook wel zijn."

Vriendengroep

H- Wat hoop jij met Elewijt te bereiken?

Y- "Ik koos uiteindelijk om bij Groenwit te komen spelen omdat ik hier toekomstperspectieven zie. Eerst en vooral om nog heel wat bij te leren. Ik ben uiteindelijk nog maar tweeëntwintig jaar en ik ben niet naar Elewijt gekomen om al na één seizoen weer te vertrekken. Hopelijk kan ik hier doorgroeien en misschien op termijn eerste keeper van het team worden. De club is bovendien een hechte vriendengroep. Bij mijn eerste contacten hier zat ik meteen mee in dit verhaal. Ik heb er super veel zin in en hopelijk begint het seizoen heel snel."