Sammy: "Ik zal er staan aan de aftrap volgend seizoen."

Afgelopen week kreeg onze coach Wim D'Hondt groen licht om – na twee maanden voetbalstilte – weer trainingen op te starten. Een zege voor de spelers die nu eindelijk weer samen het veld op mogen. Ook Sammy Abdellah is blij dat hij terug kan voetballen. Na negen maanden revalidatie ten gevolge van een zware knieblessure, kan onze centrale verdediger weer een balletje trappen met zijn ploegmaten.

"Natuurlijk ben ik blij om weer op het veld te staan." Na een ingrijpend contact tijdens de wedstrijd tegen Bekkevoort moest Sammy noodgedwongen naar de kant met pijn aan de knie. "Daags na de wedstrijd ging ik naar de sportarts om het vocht uit mijn gezwollen knie weg te nemen, maar er zat ook een fractie bloed bij wat wees op een serieuze blessure." Een MRI-scan gaf dan ook de uitsluiting. De voorste kruisband volledig gescheurd.

Ups en downs

"Met zo'n nieuws krijg je een enorme klap. Een operatie of einde voetbalcarrière. Ik ben nu 37 jaar en ik voetbal nog heel graag, liefst tot mijn veertigste op dit niveau. Ik wil dit echt niet missen. Daarom koos ik voor de chirurgische ingreep."

Je wilt dan meer doen dan wat de kinesist je voorschrijft omdat je zo gedreven bent. Misschien op dat moment tijdens de revalidatie niet mijn beste beslissing geweest.

H- En dan begint pas het zware werk met de revalidatie, neem ik aan.

S- "Het is inderdaad al een periode geweest met 'ups en downs'. Tijdens deze negen maanden heb je soms momenten dat je geen progressie ziet en dan moet je even doorbijten; 'komaan, go for it'. Je wilt dan meer doen dan wat de kinesist je voorschrijft omdat je zo gedreven bent. Misschien niet de beste beslissing geweest want mijn knie begon op dat moment weer te zwellen en dan besef je; "Dit had ik niet mogen doen". Je moet uiteindelijk luisteren naar je lichaam. Je kruisbanden scheuren is één van de zwaarste kwetsures in het voetbal, je bent sowieso zeker al een jaar out."

H- Kwam de Coronacrisis dan ook misschien op een gunstig moment voor jou? Geen voetbal op Elewijt en dus had jij ruim de tijd om te revalideren zonder veel wedstrijden te missen?

S- Tja, ik had liever gezien dat er geen Coronacrsis was. Mijn ambities waren gezien mijn knieblessure sowieso volledig bijgesteld naar het volgend seizoen, maar ik wil er dan ook wel staan bij de eerste aftrap.

We moeten gewoon beter doen dan vorig jaar. ik ga er alleszins voor, altijd.

Ambitieus

H- Elewijt investeerde dit jaar weer in topspelers. Wat zijn jouw verwachtingen naar het volgend seizoen toe met onze ploeg?

S- "We hadden al een heel goede ploeg en ik denk dat we met de nieuwe spelers erbij heel wat kwaliteit hebben om Elewijt een niveau hoger te tillen. Als deze puzzel past en als we gevrijwaard blijven van langdurige blessures en schorsingen, zullen we een heel goed seizoen spelen, een top drie of meedoen voor de titel? We moeten ambitieus zijn als je kijkt welke namen er in onze ploeg zitten. We moeten gewoon beter doen dan vorig jaar. ik ga er alleszins voor, altijd."

H- Deze week startten de eerste trainingen, hoe gaat Wim dit aanpakken, denk je?

S- "In juni last Wim elke donderdag één training in, nu eventjes om de nieuwe spelers beter te leren kennen en ook omdat we al enkele maanden stil liggen. Een goed moment om weer balgevoel te krijgen. Ikzelf train gewoon weer mee met de rest, maar toch een nog een beetje voorzichtig met mijn draaibewegingen. Ik volg gewoon de raad op van mijn kinesist, alleszins nog niet te veel forceren; Beter aanvankelijk iets rustiger beginnen en uiteindelijk definitief klaar staan wanneer het seizoen terug begint."

Veel succes Sammy!