Hoe zou KCVV eruit zien... in 2040... op Football Manager?

Op een zondag kijken we altijd uit naar een pot voetbal, maar nu het corona-virus ieder van ons aan de zetel of bureaustoel heeft gekluisterd, moesten we creatief zijn.

Om de tijd te doden hebben we de toekomst van onze Crossing gesimuleerd in het populaire computerspel "Football Manager" en brengen we hieronder een overzicht van de meest verrassende uitkomsten in een 20 jaar durend avontuur.

Bekende gezichten werden legendes

Dautzen Jaspers, Tim Matyn, Jorn Reszczynski, Wim D'Hondt, Kjell Vervoort en Ricky Coertjens werden in de hall of fame van Elewijt geïntroduceerd en zullen voor eeuwig bij de geschiedenis van de club horen.

KCVV Legendes

 

Eens Crossing, altijd Crossing

Gedurende 20 seizoenen was het een komen en gaan van gezichten.
In het bestuur, bij de jeugd, bij de staff én bij de spelers.

Drie spelers uit het seizoen 2018-2019 bleven Elewijt trouw en werden daarna in de sportieve cel opgenomen.
Zo is Evert Vandenwijngaert nog aan de slag als veldtrainer bij de A-kern, net als Arnaud Bras, terwijl Filip Steylemans al 20 jaar dienst doet als deel van het scouting team.

De oppergaai gaat naar Wim D'Hondt, want hij bleef maar liefst 20 seizoen aan het roer van de A-kern staan, boekte ongelooflijke successen en heeft daarmee naam en faam in de internationale voetbalwereld verworven.

Evert Vandenwijngaert
Arnaud Bras
Filip Steylemans
Wim D'Hondt

Elewijt bouwde aan een profclub én een nieuwe voetbaltempel

Groen-wit kon zich snel uit de onderste regionen voetballen met de kern uit 2018-2019 en werd een professionele club die zich een weg baande richting de Jupiler Pro League. Met een eerste succes in de Croky Cup was de basis gelegd voor wat daarna een dominantie zou worden in onze eerste klasse. KCVV speelde maar liefst 10x op rij kampioen vanaf het seizoen 2029.

Samen met het succes groeide ook de aanhang (en de Ultra's 😉) waardoor Den Reggel al snel uit haar voegen barstte. De club week eerst nog uit naar het AFAS-stadion van KV Mechelen, maar zette daarna haar eigen voetbaltempel op Zemsts grondgebied, genaamd: jawel, "Wim D'Hondt Park".

Het nieuwe stadion telt 37525 zitplaatsen en is omgeven door de meest geavanceerde training-, data-, en jeugdfaciliteiten.

Wim D'Hondt Park

KCVV Elewijt, het Paris Saint-Germain van België

Het stopte echter niet in België voor onze bescheiden club. Waar we in het dagelijkse leven dromen van de Beker van Zemst, is het de Champions League die ons deed dromen in de virtuele wereld.

Na een eerste deelname in het seizoen van 2027-2028, bleef onze club elke seizoen actief in Europa en werd het enkele keren een uitdager voor de felbegeerde titel. Eindwinnaar worden bleek lang een verre droom.
Terwijl we België jaar na jaar op een hoopje voetbalden, duurde het tot 2038 alvorens we de beker met 2 grote oren in de lucht mochten steken. KCVV werd kampioen van Europa en later ook van de wereld na de winst in de FIFA Club World Cup.

KCVV Elewijt trofeeënkast

Steenrijk, zonder oliedollars

Het succes heeft de club geen windeieren gelegd. In 2040 staat de teller 453 miljoen euro in het groen en is de club bij de rijksten van Europa. Die cijfers werden vooral gehaald door de verkoop van spelers en het prijzengeld van de Champions League. In 20 jaar tijd kocht de club spelers ter waarde van 1.32 miljard euro, maar verkocht het spelers voor een waarde van 2.28 miljard euro.

Steenrijk, zonder oliedollars

Wil je zelf ook wel eens aan de slag met onze club? Stuur ons een privéberichtje op Facebook en we zetten je zo in gang!