300 dagen op rij ongeslagen300 dagen op rij ongeslagen

300 dagen op rij ongeslagen

9 december 2018

Weet jij nog waar je was op zondag 9 december 2018, omstreeks een uur of 5 in de namiddag? Misschien met de kindjes op een of ander sinterklaasfeestje, of al een vroeg kerstdiner bij vrienden of familie?

Of… misschien stond je die zondag wel ergens op of naast een voetbalveld in Malderen. In het laatste geval was je getuige van een vrij historisch feit. Die dag was namelijk de ENIGE verlieswedstrijd op dertig competitiewedstrijden van het seizoen 2018 - 2019.

Zeer straffe statistiek! Maar hij wordt nóg straffer, want ook dit seizoen werd (voorlopig) aangeknoopt met 3 overwinningen en 3 gelijke spelen bij ons debuut in 2e provinciale. Hierdoor is KCVV Elewijt maar liefst 300 (DRIE HONDERD) dagen ongeslagen in de competitie.

Straf, straffer, strafst

Tegen de volgende wedstrijd op zaterdag zijn het reeds 308 dagen, dat zijn bijna 10 volledige maanden, en hoewel er een zomerstop tussen zit, toch maar liefst 22 competitiewedstrijden op een rij!

14 overwinningen op rij luidden de kampioenstitel in

De verlieswedstrijd op KFC Malderen werd gevolgd door 2 gelijke spelen. Eentje om 2018 af te sluiten en eentje om 2019 te beginnen. Het was echter maar de inleiding voor wat volgen zou: namelijk een waanzinnige reeks van 14 overwinningen op een rij om de kampioenstitel in de luiden. Ook dit seizoen werd aangeknoopt met 2 thuisoverwinningen tegen Averbode-Okselaar en Bekkevoort, waardoor de reeks op 16 overwinningen op een rij eindigde met de gelijke spelen tegen Sportief Rotselaar en KFC Herent.

2018 - 2019

Om nog een allerlaatste (geen belofte!) keer terug te komen op het fantastische seizoen 2018-2019, enkele cijfers die geen inleiding of samenvatting nodig hebben omdat ze zo voor zich spreken:

  • 30 wedstrijden gespeeld
  • 14 cleansheets
  • 95 doelpunten gemaakt (3,17 per wedstrijd)
  • 25 doelpunten tegen (0,83 per wedstrijd)
  • 25 overwinningen (waarvan dus 14 op een rij)
  • 4 gelijke spelen
  • 1 verlieswedstrijd
  • 79 punten op een totaal van 90 mogelijke punten

2019 - 2020

We kunnen als KCVV Elewijt onze voet naast die van enkele (sub)toppers uit tweede zetten

Bij de bekendmaking van de kalender voor 2e provinciale heerste er wat voorzichtigheid. Hoewel we voldoende spelers met ervaring op dit niveau hadden, wisten we niet goed wat we konden verwachten in de A-reeks van Brabant en of we de stap gingen verteren. We kregen dan ook direct enkele kleppers als waardemeter voorgeschoteld: FC Averbode-Okselaar werd 4e op 6 punten van de kampioen, VC Bekkevoort werd 2e op amper 1 puntje van de kampioen, maar kon de eindronde niet verzilveren. Sp. Rotselaar werd 5e en KFC Herent zakte als 13e uit eerste provinciale.

Maar kijk, 6 speeldagen verder zijn deze ploegen gewikt en gewogen en weten we dat we als KCVV Elewijt onze voet naast de hunne kunnen zetten met een prachtige 12 op 18 en dus weer geen verliesmatch voorlopig.

Evidentie

Winnen is geen evidentie, daar wordt elke week superhard voor gewerkt

Na een seizoen als het vorige waarin club en supporters verwend zijn geweest door de resultaten op — en de sfeer naast — het veld zijn ook de verwachtingen gestegen. Na een gelijkspel heerst al wat ontgoocheling. De eerste verlieswedstrijd, die er — hopelijk nog niet te snel — sowieso eens zit aan te komen, zal aankomen als een mokerslag.

Winnen went… Daarom graag een moment om eens stil te staan bij het fantastische parcours waar we aan bezig zijn als KCVV Elewijt! Winnen is geen evidentie, daar wordt elke week superhard voor gewerkt. Door de club, de supporters, maar vooral door staf en spelers!

Genieten maar dus, en elke week 200% op de afspraak!