Groenwit voor een zware opdracht tegen BekkevoortGroenwit voor een zware opdracht tegen Bekkevoort

Groenwit voor een zware opdracht tegen Bekkevoort

Deze namiddag speelt KCVV thuis tegen VC Bekkevoort. Nog onbekend voor Groenwit en volgens Dieter Van Rillaer weer een zware tegenstander. "Maar met de wedstrijd tegen Averbode nog in het achterhoofd en onze ervaring is er van alles mogelijk."

Dat Elewijt met de komst van Dieter (foto boven) dit seizoen heel wat klasse en ervaring naar de club bracht, leidt geen twijfel. Onze 22-jarige verdedigende middenvelder speelde voorheen al bij de jeugd in KV Mechelen en doorliep later nog de eerste ploegen van Eppegem en Borght. "Bij Borght kwam ik verleden jaar helaas weinig op het veld en verkoos dan eerder de overstap naar Elewijt om dan ook meer te kunnen spelen in tweede provinciale. Hier voelde ik me meteen goed en snel aanvaard door de andere teamgenoten." beseft Dieter.

"We hebben gespeeld vanuit onze eigen sterkte. Met veel discipline en iedereen voerde zijn taken uit zoals Wim het had gevraagd. De verdienste lag helemaal bij ons en de zege was meer dan ooit verdiend en dus geen toevalstreffer. "

Efficiënt Met zijn loopvermogen en kopbalcapiciteiten wellicht een gepast antwoord  op het middenveld na het vertrek van Arnaud Bras. Dit bleek al in de voorbereidingswedstrijden en afgelopen week tegen Averbode. "Ik had er alle vertrouwen in dat we ze zouden kunnen pakken. Onze organisatie klopte en we gaven over het algemeen weinig kansen weg. Daarenboven keepte Ken sterk om de schaarse kansen van Averbode te pareren," analyseert Dieter.  "In de tweede helft konden we een paar keer efficiënt counteren en dankzij onze nog frisse aanvallers  zodoende het verschil maken." Verdiend Onze middenvelder denkt niet dat Averbode met teveel onderschatting afzakte naar de Reggel. "We hebben gespeeld vanuit onze eigen sterkte. Met veel discipline en iedereen voerde zijn taken uit zoals Wim het had gevraagd. De verdienste lag helemaal bij ons en de zege was meer dan ooit verdiend en dus geen toevalstreffer. " Degelijke ploeg Een leuke opsteker voor de wedstrijd tegen Bekkevoort. Dieter beseft  hoe dan ook dat we deze namiddag weer honderd procent scherp moeten zijn. "Ik heb gehoord dat Bekkevoort een degelijke ploeg is dat vorig jaar tweede eindigde in de rangschikking. Een ploeg met een afwachtende houding. Hoe we dit moeten aanpakken, dat laat ik aan onze coach over. Het wordt alleszins weer een zware tegenstander, maar met onze ervaring is alles mogelijk."