Groenwit start met vertrouwen tegen AverbodeGroenwit start met vertrouwen tegen Averbode

Groenwit start met vertrouwen tegen Averbode

Vandaag wordt het volop ernst aan de Reggel want Groenwit start de competitie in tweede provinciale thuis tegen FC Averbode-Okselaar, meteen een uitdaging van formaat. Sammy Abdellah, onze centrale verdediger, staat straks hoe dan ook met veel vertrouwen aan de aftrap.

"Zelf ken ik de ploeg niet zo goed, maar ik heb me laten vertellen dat Averbode wel een sterk team heeft." weet Sammy. Waarmee hij meteen aangeeft  dat Elewijt als een scherp blok aan de aftrap zal moeten verschijnen.

Veerkracht

Onze verdediger beseft niettemin dat we na een niet onaardige voorbereidingscampagne klaar staan voor de nieuwe uitdaging in tweede provinciale. "Tegen Groen Rood Katelijne moest Wim misschien nog even zoeken en sleutelen aan de ploeg maar tegen Rhodienne en afgelopen week op het veld van Borght hebben we toch goed voetbal laten zien met goede combinaties. Zelfs na het tegendoelpunt toonden we in zwoele temperaturen nog voldoende veerkracht om de zege alsnog binnen te halen, toch een goed signaal naar onze coach toe om te laten zien dat we er klaar voor zijn."

"Op dit niveau hebben ploegen slechts één of twee kansen nodig om te scoren."

"We moeten op dit élan gewoon verder gaan," weet Sammy. "Een goed blokske maken, er op de gepaste momenten uitkomen met onze snelle spitsen en achterin zo weinig mogelijk weggeven. Op dit niveau hebben ploegen slechts één of twee kansen nodig om te scoren." Eerder dus een ietwat afwachtende houding aannemen lijkt voor Abdellah dan ook meer aangewezen vergeleken met vorig seizoen. "Tja, in derde moesten we meer zelf het initiatief nemen en de wedstrijd maken, dit wordt heel 'andere koek'"

Vertrouwen

Sammy beseft dan ook dat we iedereen binnen de ploeg elke week weer hard zullen nodig hebben. "We kampen nog met enkele gekwetste spelers zoals Evert, Jens en Sarr. Hopelijk kunnen zij binnenkort dan ook weer aansluiten bij de ploeg. De invallers hebben sowieso al bewezen dat ze hun taak goed opnemen en dat geeft dan toch weer vertrouwen naar Wim toe die dan ook weet dat hij op iedereen kan rekenen."

Goede middenmoot

Zelf hoopt Sammy dat Groenwit in tweede provinciale eindigt als goede middenmoot. "De eerste vier à vijf wedstrijden zullen belangrijk zijn om een eerste balans te kunnen opmaken. We gaan er vanaf vandaag thuis tegen Averbode dus alles aan doen om die eerste belangrijke punten binnen te halen, maar ik kijk nu al met veel 'goesting' uit naar het nieuwe seizoen en heel veel leuk voetbal."