Groenwit in volle voorbereiding naar tweede provincialeGroenwit in volle voorbereiding naar tweede provinciale

Groenwit in volle voorbereiding naar tweede provinciale

Dinsdag 13 augustus speelt KCVV zijn tweede poulewedstrijd voor de Beker van Zemst, thuis tegen KFC Eppegem. Na het gelijkspel op FC Zemst eerder deze week staat Groenwit dus voor een belangrijke uitdaging. Wim heeft er alle vertrouwen in en sleutelt ondertussen aan een goed uitgebalanceerd team met maar één boodschap; Iedereen klaar stomen voor de competitie in tweede provinciale.

"Het was geen gemakkelijke wedstrijd tegen Zemst, maar je moet het één en ander toch kunnen kaderen," weet onze coach. "Onze buren startten eerder aan de voorbereidingen en speelden reeds enkele oefenwedstrijden. Zij hadden bovendien al een stage achter de rug. Wij nog maar enkele trainingen waardoor we nog wat matchritme misten."

Onze coach beseft tevens dat confrontaties tegen Zemst niet altijd van een leien dakje lopen. "Vooral de eerste helft was het moeilijk voetballen. We lieten ons te veel leiden door 'vechtvoetbal'. Heel wat stugge duels en onnodige overtredingen. De bal lag regelmatig stil. Daar heb ik mijn spelers tijdens de rust nog eens nadrukkelijk op gewezen: Stop daarmee en breng weer voetbal op de mat!"

Hoog tempo

De boodschap kwam blijkbaar aan want Groenwit speelde daarna op hoog tempo om de achterstand, opgelopen vóór de pauze, alsnog om te buigen. "We creëerden de beste kansen in de tweede helft en waren op dat moment de beste ploeg op het veld." Onze jongens kwamen in de slotfase met twee schitterende doelpunten van Yentel en Evert knap op voorsprong, al duurde de euforie niet lang. Net voor het einde maakte Zemst in extremis gelijk. "Tja, het gevolg van een overbodige overtreding. Toch nog iets te veel individuele fouten. Het zijn zo van die fases die we in de toekomst moeten vermijden."

Goed gevoel

De concurrentie wordt hard, maar houdt iedereen ook wel scherp.

Wim verliet het stadion van Zemst afgelopen week hoe dan ook met een goed gevoel. "Dit team is op alle vlakken sterker geworden. Zowel conditioneel als mentaal. Ik kan weer rekenen op  nieuwe spelers die dit seizoen zeker een meerwaarde zullen brengen aan de ploeg. De grote oefening wordt nu om samen met de al 'gevestigde waarden' een goed uitgebalanceerd team op te bouwen. Een mix van leeftijd, kwaliteit en ervaring. Een ploeg met een goeie chemie. Ik zal de komende week dus heel wat observeren en iedereen zijn kans geven om zichzelf te bewijzen. Daarna zet ik een type ploeg  op het veld. De concurrentie wordt hard, maar houdt iedereen ook wel scherp."

Prioriteiten

Ik ga er alles aan doen om de Beker van Zemst zoals vorig jaar weer binnen te halen, maar ik zie dit eerder als voorbereiding naar tweede provinciale.

Waarmee onze coach tevens zijn prioriteiten duidelijk maakt. "Ik ga er alles aan doen om de Beker van Zemst zoals vorig jaar weer binnen te halen, maar ik zie dit eerder als voorbereiding naar de komende competitie. We moeten uiteindelijk in september klaar staan in tweede provinciale. Hoe ik de wedstrijd tegen Eppegem ga aanpakken weet ik nog niet. Volgende dinsdag spelen zij tegen Zemst en naargelang de uitslag, zal ik mijn tactische plannen aanpassen," concludeert Wim.