Vinnie: "Dit seizoen hebben we de beste B-Ploeg nooit eerder gezien."

Terwijl de kampioenenkoorts bij onze A kern stilaan zijn hoogtepunt bereikt, kijkt ook onze B ploeg nu al terug op een geslaagd seizoen. Vincent Haegeman is overtuigend gul met superlatieven. "Dit jaar hebben we ongetwijfeld het beste B team ooit." Hij voelt zich goed in zijn vel bij Elewijt en wilde zijn verhaal onlangs even duiden aan mijn interviewtafeltje.

Mijn doorgedreven aandringen om onze aanvoerder 'het vuur aan de schenen te leggen' kreeg pas bijval na de thuiszege tegen Vossem. "Je krijgt pas een interview als we nog eens winnen," beloofde Vinnie. 'En als het 'ijzer nog heet is, moet je het smeden.' Vossem stuurde bij de laatste thuismatch zijn kat naar de Reggel en bijgevolg dus een 'easy victory. "Tja, persoonlijk keek ik naar deze wedstrijd uit. Vossem staat onder ons in het klassement. Het is een ploeg dat we zeker konden pakken en in die zin geeft 'het forfait' vanwege de bezoekers me een dubbel gevoel."

"Geef die mannen nog wat extra tijd en dan kunnen zij binnen enkele jaren perfect meedraaien in vierde provinciale."

Hiermee benadrukt onze aanvoerder zijn gedrevenheid want Vinnie beseft dat Groenwit op dit ogenblik goed voetbalt. "We hebben dit seizoen een goed uitgebouwde ploeg. Een perfecte mix van spelers zoals de anciens met Joren, Lennart en Bjarne om er maar enkele op te noemen. Voorts komen geregeld spelers van de A kern ons team versterken.  Spelers die dit seizoen niet alleen kwaliteit, maar ook veel inspiratie en motivatie  mee brengen. Daarenboven zorgt de nieuwe lichting met Dyson, Louie, Jordy en  Yentel  voor een verfrissende 'boost'  in ons B team."  Vinnie heeft dan ook het volste vertrouwen met deze evolutie. "Geef die mannen nog wat extra tijd en dan kunnen zij binnen enkele jaren perfect meedraaien in vierde provinciale. Vinnie is dan ook wel kordaat: "Dit seizoen hebben we de beste B ploeg nooit eerder gezien."

We kunnen elke tegenstander aan

Voor Kevin Spiessens, coach van ons B team, is dit alleen maar een opbouwend verhaal. "Met een aanvoer van extra vijf à zes spelers per week kan ik elke week een volledig gemotiveerde ploeg op het veld zetten." Vinnie volgt daarbij  zijn coach. "Met een volwaardig team kunnen we elke tegenstander aan." De beslissing vanuit het bestuur om enkele jaren geleden de formule met 'reserven' te laten varen en de Bploeg in het leven te roepen, was sportief gezien een goede zet. "Met alle respect voor de reserven,maar dat niveau vond ik net iets te laag om er meer voldoening uit te halen. "

Als aanvoerder moet je de rest van het team nu en dan motiveren en dan maak ik me soms wel eens kwaad.

'JogaVinny' voelt zich dan ook super goed in zijn vel bij deze ploeg. "Mijn bijnaam is historisch gegroeid. Ik  studeerde voorheen aan de KUL in Leuven en kon enkel op donderdag komen trainen. De trainingen op donderdag liepen toen in een aangename sfeer, 'puur op gevoel en ritme' en met meer ambiance, op zijn braziliaans, volgens Dautzen, "Joga Thursday" en even later evolueerde dit tot Joga 'Vinny'. "Het zal waarschijnlijk ook wel te maken hebben met mijn karakter op en naast het veld. Ik kreeg destijds de aanvoerdersband, waarschijnlijk als oudste en ook wel de speler met de meeste ervaring binnen de ploeg. Ik ben dan ook een heel rustig persoon,niet te snel maar wel comfortabel aan de bal. Als aanvoerder moet je de rest van het team nu en dan motiveren en dan maak ik me soms wel eens kwaad.  Nooit om iemand te willen afbreken. Dat werkt demotiverend. Het is uiteindelijk een evenwichtsoefening. Spelers die ik al jaren ken zal ik anders benaderen omdat ik dan ook kan inschatten hoe ze met kritiek aan de slag kunnen. Bij de nieuwe aanwinsten ligt dat soms wel anders."

"Ik sprong mee op de kar om de jeugd bij Elewijt weer op de sporen te zetten. Het engagement zit me nu éénmaal in het bloed en ik ga er kost wat kost voor"

Zijn job al leraar in het secundair onderwijs trekt onze kapitein dan ook graag door naar de ploeg. "In de klas is het dagelijkse kost je leerlingen  voortdurend op te peppen met complimenten en schouderklopjes." En 's avonds op training loopt zijn missie onafgebroken door, maar ook als coach van de U7. Het bestuur kampte tot voor een paar seizoenen met een gebrek aan jeugdtrainers. "Ik sprong mee op de kar om de jeugd bij Elewijt weer op de sporen te zetten. Het engagement zit me nu éénmaal in het bloed en ik ga er kost wat kost voor, ook al kamp ik tegenwoordig met wat tijdgebrek, gezien mijn werk en mijn absolute voorkeur voor de B ploeg."

Ideale buur

Vinnie ging in die zin hoe dan ook volop mee in het verhaal van 'Mès que un Quiz' begin april. "Ik had zelf voorgesteld om mee te werken aan de quiz. Samen met Aubry en Evert stelden we de vragen op en ik nam dan ook het initiatief om samen met Dautzen die avond alle vragen aan elkaar te presenteren. Zoiets doe je voor de club, enerzijds omdat ik het leuk vind om zo'n evenement mee te organiseren. Anderzijds is dit een club met heel veel vrienden. "KCVV is uiteindelijk de ideale buur die je kunt hebben; een buur waar je regelmatig op bezoek gaat  en waar het altijd plezant is." Een club voor het Leven!