Groenwit mogelijk vandaag tot op één punt van Mazenzele

Deze namiddag speelt Groenwit de nog resterende inhaalwedstrijd uit op Infinty Vilvoorde. Een zege aan 'de Drie fonteinen' brengt Elewijt tot op één punt van Mazenzele en dus een nog een spannende strijd naar de titel in derde provinciale. "We moeten vanaf de start hoog druk zetten en zo snel mogelijk het verschil maken." beseft Kevin Goossens, onze verdedigende middenvelder.

Infinity staat pas elfde in het klassement en we wonnen thuis nog met ruime 6-0 cijfers tegen het team uit Vilvoorde. Op papier dus een haalbare kaart. Kevin (foto in zweefvlucht) blijft toch voorzichtig. "Zij zullen alsnog punten willen pakken tegen ons en in die zin moeten we niet denken dat de wedstrijd al op voorhand gewonnen is."

Weinig speelminuten

Groenwit blijft de laatste maanden hoe dan ook onaantastbaar met nu al zeven overwinningen op rij. Afgelopen week trokken onze jongens de lijn door met een knappe zege tegen Steenhuffel. Ondanks een gesloten eerste helft, maakte Ricky kort na de pauze het verschil. "Wij kwamen scherp uit de kleedkamer en als die bal dan net na de rust op het juiste moment goed valt, dan laat 'onze goalgetter' geen kans onbenut." aldus Kevin. Nino, weer heel efficiënt met zijn invalbeurt, maakte de klus af. "Ik denk dat Nino dit seizoen al meer dan zijn waarde bewezen heeft. Hij is één van de spelers die regelmatig scoort. Hij pakt in extremis dan toch nog de punten voor de ploeg die we anders misschien zouden laten liggen. Spijtig dat hij dan ook zo weinig speelminuten krijgt."

Ik weet dat ik perfect kan mee draaien in derde provinciale, maar met slechts vijf minuten speeltijd elke week opnieuw, kan ik mezelf niet  volop bewijzen."

Meerwaarde

En ook bij Kevin knaagt stilaan het ongenoegen dat hij nauwelijks zijn kans mag gaan bij Elewijt. "Ik tekende verleden jaar in januari al voor Groenwit met een heel ander scenario in het achterhoofd.  Voorheen speelde ik  nog een succesvol tweede seizoenshelft voor Ritterclub, maar Wim vroeg me de overstap te overwegen. Ik ken onze coach al  van bij de jeugd in Grimbergen. Hij was er zich van bewust dat ik een meerwaarde zou kunnen zijn voor de ploeg. Hij nuanceerde achteraf toch nog het één en ander. Het zou niet zo gemakkelijk zijn om elke wedstrijd te spelen gezien de hoge concurrentie binnen de ploeg. Ik besef dat ik elke week hard moet werken voor mijn plaats en ga uit van mijn eigen sterkte. Ik weet dat ik perfect kan mee draaien in derde provinciale, maar met slechts vijf minuten speeltijd elke week opnieuw, kan ik mezelf niet  volop bewijzen."

Terug naar Ritterclub

Kevin nam dan ook de beslissing om volgend seizoen weer voor Ritterclub te spelen. "De coach zag dat ik dit seizoen veel aan de zijkant moest blijven en stelde me voor om naar Jette terug te keren. Ik scoorde daar op het einde van vorig seizoen nog het allerlaatste doelpunt en dat zal hij waarschijnlijk nog niet vergeten zijn."

Leuke sfeer

Onze verdediger gaat tot op het einde sowieso nog voor honderd procent voor Elewijt. "Ik engageerde mij dit jaar voor Groenwit en daarom kan de ploeg nog tot het einde van dit seizoen op mij rekenen. Als je iets belooft dan moet je je volledige belofte nakomen. Bovendien is  Elewijt  een aangename club om voor te spelen. Ik had nooit gedacht zoveel vrienden te ontmoeten. Dit is een ploeg met heel wat leuke sfeer, heel wat kameraden bij elkaar en in die zin ben ik heel tevreden dat ik de overstap gemaakt heb."

De wedstrijd start om 15u aan de 'Drie Fonteinen' .