Lennart: "We gaan zeker voor de zege vanavond tegen Huldenberg"

Vanavond spelen onze jongens van de Bploeg uit op het synthetisch veld van Huldenberg. Ondanks een knappe vier op zes na derby's tegen Hofstade en Weerde, houdt Lennart Tobback beide voeten op de grond. "Huldenberg heeft veel voetballend vermogen en het voordeel om thuis op synthetisch veld te spelen." Onze rechtsachter hoopt hoe dan ook de drie punten mee te pakken.

Het was eventjes zoeken naar zijn handtekening op het tafeltje, afgelopen donderdag na een aangenaam interviewtje met onze verdediger. 'Skinny' bleek achteraf het verdict. "Tja, mijn bijnaam refereert naar de band uit de jaren '70, Leonard Skinnerd, met hits zoals 'Sweet Home Alabama'. Dan is de link snel gelegd. Tussen 'pot en pint' wordt 'Skinnerd'  al snel Skinny." En dus geen verwijzing naar heel wat 'vel over been', want Lennart staat op dit moment scherp en strijdvaardig op het veld. Hij is dan ook een vaste waarde binnen de B ploeg. "Vorig seizoen zat ik af en toe op de bank, maar Kevin Spiessens geeft me meer kansen om te spelen. Ik voetbal nu al vijf seizoenen bij KCVV en heb dus al wat ervaring bij Groenwit. "

Ik ben explosief en kan in die zin op heel wat momenten tijdens wedstrijden het verschil maken.

Heel wat ervaring, maar onze verdediger heeft wat meer in petto. "Fysisch en conditioneel bied ik toch wel een meerwaarde binnen ploeg. Ik ben explosief en kan in die zin op heel wat momenten tijdens wedstrijden het verschil maken. En dat is belangrijk als je op rechts die snelle tegenaanvallen moet opvangen, "aldus Lennart. Zijn snelheid buit hij dan ook uit als een aanvallende troef.  "In de omschakeling probeer ik ook mijn steentje bij te dragen. Als ik dan wat ruimte krijg, ruk ik mee naar voor en slaag er dikwijls in mijn 'directe tegenstander' doorheen de match te vermoeien omdat hij altijd moet teruglopen in de verdediging." Druk van de bezoekers Heel wat kwaliteiten, maar tegen Weerde, afgelopen week, was het hoe dan ook hard 'werkendag'. Groenwit kwam met een knap doelpunt van Jason al vrij snel op voorsprong, maar kreeg na de pauze heel veel druk van de bezoekers. "We kropen na een niet onaardige eerste helft te veel achteruit en daar profiteerde Weerde volop van. Als je dan aanvallend je kansen niet grijpt, wordt de tegenstander extra gemotiveerd." beseft Lennart. Off-day Het tegendoelpunt kwam dan ook zo'n tien minuten voor het einde. "Zo'n scenario zagen we spijtig genoeg wel aankomen. We keerden nog wel heel wat aanvallen, maar de bal kwam even later weer snel terug. De hoop om de wedstrijd alsnog zonder kleerscheuren door te komen, werd  dus alsnog gekelderd. Misschien te weinig scherpte, gebrek aan motivatie en vertrouwen ofwel dan toch één van onze off-days".

"Tja we hadden tegen Weerde niet zo zeer hetzelfde 'derbygevoel' dan tegen Hofstade"

Een prestigieuze derby dus met een 'te pikant sausje' achteraf. "Tja we hadden tegen Weerde niet zo zeer hetzelfde 'derbygevoel' dan tegen Hofstade. Hofstade staat hoog in het klassement en we kennen daar heel veel spelers. We hoefden daarenboven het spel niet te maken en speelden daar heel volwassen de wedstrijd uit." Zesde plaats Waarmee Lennart onze Bploeg dit seizoen toch wel hoger inschat. "We doen het met de negende plaats in het klassement helemaal niet slecht. Vinnie, Joren en Bjarne zorgen voor heel wat ervaring binnen onze jonge groep en met heel aanvallende input van Jason, Meutte, Kevin en Kamiel om maar een paar namen te noemen, kunnen we dit seizoen misschien nog wat opschuiven naar boven. Wie weet wel een zesde plaats." Kunstgras wordt aanpassing En dan toch die drie punten pakken vanavond tegen Huldenberg. "Huldenberg is sowieso een een goeie ploeg en op kunstgras kunnen zij wel het verschil maken. Zij trainen elke week op synthetisch veld en spelen daar ook hun thuiswedstrijden. Toch wel een aanpassing voor ons en een voordeel voor een team met veel voetballend vermogen." Hoe dan ook reist Lennart straks  af naar met een zege in het achterhoofd; " Het wordt misschien niet simpel vanavond, maar we gaan hoe dan ook voor de zege. Ik gok op een 0-2;" Alleszins veel succes gasten, go for it!!!!