Jason: "Wij moeten vandaag in onszelf geloven tegen Weerde"

Na een strenge winterprik deze week, zullen de temperaturen aan de Reggel vandaag oplopen  met twee thuiswedstrijden om van te genieten. De A kern gaat weer voor de volle buit tegen Keerbergen en ook onze Bploeg zet alles op alles  tegen stadsgenoot VK Weerde. Het team van Kevin Spiessens doet het overigens goed in vierde provinciale. Groenwit staat nu al op een knappe negende plaats en ook Jason Van Kimmenade beseft dat ploeg goed draait en hoopt stiekem op een top vijf. Hij deed deze week zijn relaas en gaf tevens meer uitleg over zijn toekomstplannen.

Jason is doorgaans onze spelverdeler bij Elewijt, maar dit seizoen komt hij ook wel lucratief aan de bak als aanvaller met nu al 15 doelpunten voor Groenwit, waarvan twee hattricks tegen Nossegem en Vossem. "Ik scoor dan ook wel gemakkelijk, maar dit is mede te danken aan een super gemotiveerd team met heel wat kwaliteit, vanuit de ploeg  zelf, maar ook door heel wat versterking van spelers die net niet in aanmerking komen voor de A kern."

Opsteker

Dit bleek dan ook tijdens de wedstrijd tegen Hofstade, afgelopen week. "In de eerste helft liep het voetballend  wel niet zo goed, maar we maken uiteindelijk toch wel het verschil na de pauze, dankzij de 'Meutte'. Toch wel een opsteker en het bewijs dat we aan een goede reeks bezig zijn. Kansen die we voor de winterstop niet konden afmaken, gaan er nu op cruciale momenten dan wel in." weet Jason

We verliezen de wedstrijd met 4-1 op Wezembeek maar uiteindelijk blijkt dat de scheidsrechter van Wezembeek zelf is. Daar kan je je dan wel vragen bij stellen."

Hiermee alludeert onze spits dat we eigenlijk meer verdienen dit seizoen. "We lieten veel te veel doelpunten liggen en kregen te veel goals tegen en dat is wellicht het probleem in vierde provinciale. Je wordt af en toe geconfronteerd met tegenstanders die helemaal niet willen voetballen, waardoor je als ploeg niet helemaal voluit kan gaan en daardoor punten laat liggen. Bovendien is er het probleem met scheidsrechters en het gebrek eraan. In Wezembeek bijvoorbeeld. We verliezen de wedstrijd met 4-1, maar uiteindelijk blijkt dat de scheidsrechter van Wezembeek dan zelf is. Daar kan je je dan wel vragen bij stellen."

Ambities

Jason wil daarom zijn ambities wat hoger leggen en toch weer in derde voetballen.  "Wim wilde me wel mee in zijn ploeg, maar op de bank als reserve. Ik wil vooral spelen. Ik ben 22 jaar en op mijn leeftijd is het belangrijk dat je veel speelt en vooral veel bijleert. Ik koos met dit inzicht dit seizoen toch nog mee te spelen met de B ploeg om in die zin nog alles te geven voor KCVV."

Ik krijg zowaar nieuwe kansen om me terug op de kaart te zetten. Ik besef hoe dan ook dat ik mij opnieuw zal moeten bewijzen."

Opvallend genoeg voor KFC Malderen want onze tegenstander in derde zag met de komst van Jason heel wat verrijking voor de ploeg. "De coach van Malderen had me in december gecontacteerd met een verhaal dat mij heel goed aansprak. Ik krijg zowaar nieuwe kansen om me terug op de kaart te zetten. Ik besef hoe dan ook dat ik mij opnieuw zal moeten bewijzen."

Top vijf

Maar Jason belooft zich sowieso te bewijzen bij Elewijt tot het einde van dit seizoen. Vandaag al met de derby thuis tegen VK Weerde. "Beide ploegen gaan voor winst. Wij moeten in ons zelf geloven. Als wij ons spel spelen zoals elke week, moeten wij deze wedstrijd zeker winnen en wie weet zit er dit seizoen wel een top vijf in." Veel succes gasten!