Onze B ploeg vandaag voluit tegen Hofstade

Vandaag is het weer 'Super Sunday' aan de Reggel met twee wedstrijden om naar uit te kijken. Groenwit krijgt Asse Ter heide op bezoek en onze B ploeg gaat volop voor de drie punten tegen streekgenoot Hofstade. Geen onmogelijke opgave want na de zege tegen Machelen afgelopen week kan Kevin Spiessens rekenen op heel wat kwaliteit binnen zijn ploeg. Een leuk moment om met onze coach nog eens terug te blikken naar de wedstrijd, afgelopen zondag. Negentig minuten wervelend voetbal met toch wat extra spanning naar het einde toe.

Kevin is zonder meer opgezet met de zege tegen Machelen. "Het doet zeker deugd om na een nul op zes eindelijk op de kaart te staan, en vooral de manier waarop." Groenwit creëerde zowat driekwart wedstrijd overwicht met een handvol kansen en knappe doelpunten van Marwan en Vincent. Onze jongens gingen dan ook de rust in met een 1-2 voorsprong.

Extra spits

"Ik heb tegen Machelen met een extra spits gespeeld,niet echt bewust naar deze match, maar ik beschikte deze week over 6 centrale spelers en moest op die manier wat inventief zijn om alle posities op te vullen. Het heeft blijkbaar goed gewerkt," aldus Kevin.

Ik wilde door mijn vervanging toch ook wel een 'statement' naar de ploeg maken. Naar die spelers toe, dat ze elke week moeten komen trainen als ze zondag willen mee voetballen.

Combineren

Zijn boodschap tijdens de rust was dan ook vrij duidelijk. Elewijt moest de tweede helft op dit élan doorgaan. "Machelen speelde in de eerste helft regelmatig met de 'lange bal' naar voor, toch een tactiek die ons niet zo ligt. We zijn op dat gebied iets te kwetsbaar achterin en daarom vroeg ik aan mijn spelers de bal zo lang mogelijk in de ploeg te houden en zelf te combineren, zelf het initiatief nemen en op die manier onze tegenstander uit de wedstrijd te houden.

Man van de match

Een tactisch plan dat ook na pauze rendeerde want Elewijt vergrote de voorsprong zowaar tot 1-4 met twee knappe doelpunten van Jason, waarvan hij een penalty knap binnen trapt. Jason, dus 'de man van de match'?  "Jason maakte inderdaad het verschil tegen Machelen, maar ook Lorenz houdt ons op cruciale momenten recht met perfecte reddingen. Spijtig reageert hij op een  bepaalde fase ietwat verkeerd waardoor Machelen terug in de wedstrijd komt.", aldus Kevin

Op sleeptouw

Komaan mannen, nog alles geven die laatste vijf minuten!

Het moment waarop onze coach zelf opstaat en zijn trainingsvestje uitdoet. "Het is niet mijn bedoeling om elke wedstrijd mee op het veld te staan, maar met de 3-4 op dat moment, probeer je de ploeg wel op sleeptouw te nemen, zoals 'Komaan mannen nog alles geven die laatste vijf minuten!' Ik denk dat we dat uiteindelijk nog goed gedaan hebben, ondanks de druk van Machelen.

Statement

Hoe dan ook was zijn meerwaarde niet alleen louter tactisch. " Ik wilde door mijn vervanging toch ook wel een 'statement' naar de ploeg maken. Naar die spelers toe, 'dat ze elke week moeten komen trainen als ze zondag willen mee voetballen.' Ik had wegens spelersgebrek wat extra jongens kunnen optrommelen, maar dat zou niet 'fair' geweest tegenover de voetballers die dan wel elke week op het 'appél staan, vandaar deze keuze.

Realistisch

Uiteindelijk toch een verdiende zege met een 'oef gevoel' en een feestje achteraf. Kevin blijft hoe dan ook realistisch. "Natuurlijk moeten we blij zijn met de zege tegen Machelen, maar ik blijf liever nuchter en met beide voeten op de grond. Zeker naar de wedstrijd nu zondag tegen Hofstade. Heel wat gekwetste spelers binnen de ploeg zoals Chiel met een gebroken hand, dus zal ik beroep moeten doen op de A kern om enkele spelers  in te lassen." concludeert Kevin.

Middenmoot

Kevin, bescheiden, maar met veel ambities, kijkt uit naar  een sterk klassement dit seizoen, En mits een zege tegen onze buren van Hofstade is een middenmoot dit seizoen zeker niet uit te sluiten.

Een match dus om naar uit te kijken. Succes!!!