Wim:”We moeten meteen scherp staan tegen Delta.”

Na een korte winterslaap, mogen onze jongens vandaag weer aan de slag tegen Delta Londerzeel. Delta zit ons nauw op de hielen in het klassement en dus voor Groenwit meteen een extra reden om fris en scherp aan de aftrap te staan. KCVV heeft dan ook de ambitie om mee te spelen met de top in de reeks. Coach Wim D’Hondt is best tevreden met de stand van zaken, maar hij beseft dat het nog een een moeilijke terugronde wordt.

Wim weet dat we met het gelijkspel  thuis tegen Mazenzele, nog vers in het geheugen, een kans lieten liggen om onze positie in de rangschikking wat extra in de verf te zetten.  “Door de uitsluiting van Bras moesten we met tien tegen elf verder. We kwamen desondanks twee keer op voorsprong en gaven in de tweede helft nauwelijks doelpogingen weg. Toch wel een gemiste kans.” Onze coach blijft realistisch. Mazenzele is qua team iets completer en dus toch wel favoriet voor de titel.”.

“Er zit dit seizoen naast extra kwaliteit ook meer ‘ziel’ in de ploeg.”

Onze coach is hoe dan ook best tevreden met met de huidige stand in het klassement, dankzij het goed draaiend team met heel wat karakter en inzet. “Er zit dit seizoen naast extra kwaliteit ook meer ‘ziel’ in de ploeg. Ik stel vast dat de ervaren spelers de jongere gasten meenemen in het verhaal en dat maakt dat de ploeg nog meer samen hangt dan vorig seizoen. En dat vertaalt zich ook wel naast het veld, bijvoorbeeld tijdens randactiviteiten,  zoals tijdens de Kerstmarkt of bij sommige DJ sets op zondag of na de trainingen.”

Alle details worden nu belangrijk

Onze coach kijkt in die zin ook vooruit en weet dat het verder verloop dit seizoen niet van een ‘leien dakje’ zal lopen. “Alle ploegen in de reeks kennen Elewijt nu en gaan waarschijnlijk anticiperen op onze kwaliteiten. Het zal in die zin niet gemakkelijk worden tot de laatste speeldag. Alle details worden nu belangrijk. Maar als we gespaard blijven van kwetsuren en schorsingen, denk ik wel dat we een goede terugronde op het veld zullen brengen.”

“Alles op alles”

“Als we na de winterstop nog  wat kunnen verbeteren,  gaan we er kort tegen zitten. Ik denk dat er nog veel ‘rek’ zit op deze ploeg. Als we we nu nog vier maanden ‘alles op alles’ zetten en we hebben wat geluk mee, dan zie ik ons nog ver geraken, en wie weet…”

De wedstrijd op Delta Londerzeel, deze namiddag, start om 14u30.

Good Luck, gasten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer nieuws