“We moeten uitgaan van onze eigen kwaliteiten tegen Keerbergen”

Deze namiddag speelt Elewijt op het veld van Keerbergen weer een uitermate belangrijke uitwedstrijd. Onze tegenstander deelt met Ramsdonk de eerste plaats in het klassement. Groenwit volgt op één punt en kan dus met een overwinning  vandaag interessante zaken doen.Na de zege, thuis tegen Asse-Terheide, toch geen onmogelijke opdracht. Nick De Letter blijft hoe dan ook realistisch en beseft dat de wedstrijd, afgelopen week, ondanks de knappe 3-1 zege niet van een leien dakje liep.

“We wisten op voorhand dat dit een moeilijke wedstrijd ging worden. Zij hadden de intentie om hier verdedigend te komen spelen en daar hebben wij aanvankelijk niet zo goed  op gereageerd. Te overhaast en te weinig voetbal,” analyseert onze centrale middenvelder.

Iedereen nodig

Aubry brengt Groenwit hoe dan ook na een half uur op voorsprong met een schitterende assist van Arnauld Bras.  Een broodnodig doelpunt en weer wat ademruimte voor de ploeg en Nick beseft dit ook. ” De goal komt echt wel op het goede moment. Aubry scoort gezien zijn positie niet zoveel, maar met zijne linkse, via de paal binnen, toch wel knap. Daarmee nog eens het bewijs dat we iedereen nodig hebben binnen de ploeg.”

Eigen spel spelen

Elewijt kwam met heel wat inspiratie en goede raad van Wim uit de kleedkamer voor de tweede helft. “We moesten gewoon ons eigen spel spelen en niet te overhaast voetballen.” Wat Elewijt uiteindelijk ook deed. Tien minuten voor het einde zette Nino, ingevallen voor David Puttemans de 2-0 op het bord.  Weer de ‘gouden wissel’ want zoals tegen Delta, maakte Maluwa de klus ook weer efficiënt af. ” We weten wat we aan Nino hebben. Eens hij voor de goal komt, scoort hij zowat negen op de tien, keer. Als je zo’n speler  op dat moment nog extra kan inzetten, dan weet je toch dat Elewijt een sterk team heeft.”

“Ik kan de verdediging verrassen met mijn snelheid. Door de extra versterking dit seizoen kan ik meer druk zetten in de aanval en gemakkelijker scoren.”

Asse-Terheide hield de spanning er evenwel nog even in met een betwistbare strafschop, maar uiteindelijk zet Nick zelf nog definitief orde op zaken. “Na een misverstand bij de verdedigers kon ik de bal onderscheppen en de doelman van Asse simpelweg uitschakelen.”

En daarmee bewees Nick nog maar eens zijn efficiëntie binnen de ploeg. “Ik kan de verdediging verrassen met mijn snelheid. Dat was voorheen ook wel het geval, maar door extra versterking dit seizoen kan ik meer druk zetten in de aanval en gemakkelijker scoren.”

Eigen spel spelen

En hopelijk vertaalt hij zijn scoringsvermogen, nu al drie doelpunten in drie wedstrijden ook vandaag op het veld van Keerbergen. “We moeten sowieso ons eigen spel spelen, uitgaan van onze eigen kwaliteiten  en en niet te overhaast voetballen zoals tegen Asse.”

Een wedstrijd om naar uit te kijken , deze namiddag om 15u.

 

 

 

 

Meer nieuws