“We hebben troeven genoeg om de wedstrijd tegen Steenokkerzeel open te breken”

Groenwit krijgt vandaag Steenokkerzeel over de vloer aan de Reggel. De bezoekers staan pas voorlaatste in het klassement, op papier dus een haalbare kaart. Elewijt liet afgelopen week wat punten liggen tegen Steenhuffel en kan vandaag dus het één en ander rechtzetten. Wim D’Hondt is op dit moment best tevreden met de gang van zaken, maar hij beseft niettemin dat er nog altijd ruimte is voor verbetering.

Ondanks de feilloze start dit seizoen blijft het  2-2 gelijkspel  op Steenhuffel toch wat hangen bij Wim. “We hadden verleden week het verschil  al in de eerste helft moeten maken, maar het ontbrak mijn team  na de rust eenvoudig weg aan efficiëntie, zowel defensief als offensief. Met het gevolg dat we onze tegenstander te veel kansen gaven om terug te komen in de wedstrijd.”

Goeie les

Onze coach blijft enigszins realistisch.  “Steenhuffel is  kwalitatief één van de betere ploegen in de reeks en we wisten  dat dit geen ‘walk in the park’ zou worden. Anderzijds moeten we beseffen dat we niet ‘alle’ wedstrijden kunnen blijven winnen. We zijn uiteindelijk de enige ploeg die dit seizoen nog niet verloor.” Wim voegt er naadloos een levenswijsheid aan toe:“Je leert meestal meer uit een gelijkspel of verlies in plaats van elke week op ‘automatisch piloot’ wedstrijden te winnen. In die zin is het punt op Steenhuffel een ‘goeie les’ geweest,” aldus Wim.

Iedereen vecht voor elkaar

Onze coach blijft hoe dan ook best tevreden met de gang van zaken. “Ik had niet verwacht dat we na acht speeldagen al met 22 punten net achter topfavoriet Mazenzele zouden staan in het klassement. Ik beschik over een schitterende groep spelers. Iedereen vecht voor elkaar op het veld en het groepsbelang primeert over het eigenbelang. Het gaat dan niet alleen over die kern van elf spelers, maar ook over de jongens die elke week paraat staan om in te vallen en op die manier hun kans grijpen. Dit maakt een ploeg volledig en sterk.”

“Als dit succesverhaal na de winterstop nog aanhoudt, zullen we onze huid duur verkopen en ons best doen om te concurreren tegen Mazenzele.”

Wim beseft hoe dan ook dat er nog ruimte voor verbetering mogelijk is. “We hebben dit seizoen weer een nieuwe groep, die super op elkaar ingespeeld is en ik ben blij met  dit niveau. Maar als coach moet ik de lat altijd wat verleggen, altijd dat ‘tikkeltje meer’. Ik ben er in die zin  van overtuigd dat er ruimte is voor verbetering binnen de ploeg.” Hij steekt zijn gedurfde ambities dan ook niet weg. “We zullen zoveel mogelijk punten proberen te pakken tot aan de winterstop en bekijken waar we dan staan. Als dit succesverhaal op dat moment nog aanhoudt, zullen we onze huid duur verkopen en ons best doen om te concurreren tegen Mazenzele.”

Troeven genoeg

Deze namiddag kan Groenwit al een stap in de goede richting zetten. Groenwit kan dan al drie punten pakken, op papier toch haalbaar. Wim blijft toch nog even voorzichtig. “Het hangt er van af wat met welk doel Steenokkerzeel naar Elewijt komt. Gaan zij mee voetballen of eerder achteruit kruipen? In het laatste geval zal het geen gemakkelijke wedstrijd worden. We moeten sowieso geen schrik hebben en het is aan ons om zo snel mogelijk te reageren. We hebben uiteindelijk troeven genoeg om een wedstrijd te kunnen openbreken. Ik hoop dat mijn jongens scherp genoeg staan om een antwoord te geven na de wedstrijd van vorige week.” concludeert Wim.

De wedstrijd start om 14u30 aan de Reggel in Elewijt!

 

 

 

 

Meer nieuws