B-ploeg: Meutte: “De ploeg wint sowieso tegen Nossegem. Dit wordt een hapje!”

Groenwit kan na een weekend met heel wat afgelastingen in het provinciaal voetbal, door onbespeelbare velden, vandaag eindelijk weer aan de slag. Voor onze A ploeg, met nu al twee inhaalwedstrijden voor de boeg, dus nog heel wat werk aan de winkel in de strijd naar de titel, thuis tegen Kobbegem.  Onze B ploeg  houdt het vandaag sneeuwvrij aan de Reggel met de komst van SK Nossegem.

Meutte heeft er alleszins heel veel zin in. Wim riep onze spits voor de gelegenheid op om zijn team deze namiddag te versterken. “Ricky is dit weekend geschorst en Meutte speelt al enkele weken op een beter niveau bij de B ploeg,” aldus onze coach. Een uitgelezen kans om zichzelf  dus weer op de kaart te zetten bij Elewijt.

“Na de geboorte van mijn dochter, besloot ik in overleg met mijn vriendin definitief te stoppen met voetballen. Misschien iets te voorbarig want de heimwee naar Elewijt was groter dan ik dacht.”

“Na de geboorte van mijn dochter, besloot ik in overleg met mijn vriendin definitief te stoppen met voetballen. Misschien iets te voorbarig want de heimwee naar Elewijt was groter dan ik dacht.” beseft Meutte. Na een ‘sabbatjaar’ haalde hij dan ook zijn voetbalschoenen weer van de haak, wetende dat er conditioneel dan terug nog heel wat werk aan de winkel is.

Niet slecht als middenmoot

En bij de B ploeg voelt hij zich op dit moment dan ook wel  terug goed ‘in zijn vel’. “We doen het in de competitie niet slecht als middenmoot op de negende plaats. Qua kwaliteit is ons team er dit seizoen op vooruit gegaan. Afvallers van de A kern, zoals Camiel, Jason en Kevin brengen heel wat meerwaarde in de ploeg.” Meutte beseft hoe dan ook dat het dit seizoen beter kan. “We hadden nu een top vijf kunnen spelen, maar we lieten  al te veel doelpunten liggen en bij uitbreiding  te veel zeges . Tja, als je in een wedstrijd 4-1 voor staat en het wordt uiteindelijk toch nog gelijkspel. Misschien te veel nonchalance binnen de ploeg of net iets te weinig ervaring of te weinig coaching op het veld. “

“Ik droom er toch nog van om met KCVV ooit toch nog eens kampioen te spelen. En dat voor onze voorzitter”

Meutte is nochtans ambitieus en gaat misschien in de toekomst geen aanbiedingen elders uitsluiten, toch blijft zijn hart bij Elewijt. “Ik speel elke week mijn wedstrijd en amuseer mij op het veld. Ik ben hier uiteindelijk al tien jaar bij de club en Elewijt is in die tijd ‘mijn tweede familie’ geworden. Ik droom er toch nog van om met KCVV ooit toch nog eens kampioen te spelen. En dat voor onze voorzitter. Hij verdient de titel, dit seizoen of naar volgend jaar toe. Hoe dan ook wil ik hiermee mijn steentje bijdragen.”

Carrière bij Eppegem

Heel wat positieve insteek bij Groenwit.  Misschien om zijn gemiste kansen bij Eppegem wat goed te maken? “Tja,  mijn vader hoopte dat ik mijn carrière bij Eppegem, op hoger niveau, zou verder zetten. Ik speelde daar  tot mijn negentien jaar. Ik besliste uiteindelijk anders en volgde mijn vrienden toen naar Elewijt.

Meutte

De naam ‘Meutte’ zal hoe dan ook altijd blijven klinken bij Eppegem. “Mijn vader kwam toen altijd kijken naar mijn wedstrijden en riep me dan altijd toe: ‘Goe gedaan of pakt diene bal dan toch af , Christophe! Op den duur hoorde ik dat allemaal niet meer tot ‘Meutte’ vanaf de zijlijn weerklonk. En vanaf dat moment ga ik door het leven met deze bijnaam.”

Absoluut winnen

Wat een leuke insteek naar deze namiddag. Meutte speelt deze namiddag mee met de A kern, maar heeft veel vertrouwen naar de wedstrijd van zijn B ploeg tegen Nossegem. “Een wedstrijd dat Elewijt zeker moet winnen. Enkele collega’s  op het werk spelen bij Nossegem, vandaag moeten we dus absoluut zegevieren, dit wordt een ‘Hapje’!

Meer nieuws