Ken: “We kunnen vandaag met karakter het verschil maken tegen Mazenzele”

Deze namiddag wordt het allicht weer knarsetanden aan de Reggel want met de komst van Eendracht Mazenzele staat er weer een topper op het programma. Een wedstrijd dat de competitie in derde provinciale C mogelijk nog net voor de winterstop al in een definitieve plooi kan leggen. Volgens Ken Vanhalle iets te voorbarig. “We krijgen sowieso nog een zware terugronde en we zullen elke wedstrijd moeten knokken om in de ‘running’ te blijven.”

En terecht want Elewijt verloor  afgelopen week voor het eerst dit seizoen met zware 3-1 cijfers tegen KFC Malderen. Onze doelman (foto boven) relativeert de nederlaag enigszins. “We speelden niet in ideale omstandigheden. We kregen de drie doelpunten al in de eerste helft tegen door heel wat tegenwind, waardoor we de bal op sommige momenten niet goed konden controleren. En dan nog die zon tegen  en een ‘niet optimaal veld’, tja het waren allemaal details die het verschil maakten.”, aldus onze keeper met heel wat ervaring achter de rug.

Met mes tussen de tanden spelen

Ken ziet dan ook geen reden dat  voor Elewijt deze nederlaag enig invloed zal hebben naar de wedstrijd tegen Mazenzele. “We moeten niet te lang stilstaan na de wedstrijd tegen Malderen. Nick is er na een lange afwezigheid weer bij en Fille zal weldra ook zijn ‘come back’ maken. Bovendien maakte het niet zo veel uit of we die wedstrijd tegen Malderen wonnen of verloren. We moeten gewoonweg de match tegen Mazenzele vandaag winnen en geloof me, iedereen zal vandaag ‘met de mes tussen de tanden’ spelen.”

“Mazenzele is een team met heel wat ervaren spelers die geregeld op de gemoedstoestand van de scheidsrechter spelen, door professionele foutjes uit te lokken en dan nog het liefst in de buurt van de ‘rechthoek’.”

Hoe dan ook blijft onze doelman toch nog alert. “Ik denk niet dat Mazenzele vandaag komt spelen om te winnen. Met een gelijkspel doen zij uiteindelijk goede zaken. Bovendien is Mazenzele een ‘uitgekookte ploeg’. Het is een team met heel wat ervaren spelers die geregeld op de gemoedstoestand van de scheidsrechter spelen, door professionele foutjes uit te lokken en dan nog het liefst in de buurt van de ‘rechthoek’. We mogen dus zeker niet in die val trappen en te naïef zijn. De scheidsrechter zou dus vandaag wel eens bepalend kunnen zijn.”

Moeilijk seizoen

Ken weet dat de terugronde alleszins geen gemakkelijke opdracht wordt. “Ik denk dat we nog een heel lang en moeilijk seizoen tegemoet gaan. We zullen elke wedstrijd aan tweehonderd procent moeten knokken om in ‘de running’ te blijven. Elewijt brengt misschien niet het kwalitatief mooiste voetbal op het veld, maar we zijn een ploeg met karakter en inzet en dat loont zich wel op termijn,” besluit onze doelman met een hart voor de ploeg.

Deze namiddag is het dus ‘Super Sunday’ aan De Reggel. Mis deze wedstrijd dus vooral niet.

 

 

 

 

 

 

Meer nieuws