KCVV wint thriller van KSC Keerbergen

Afgelopen zondag won KCVV de uitwedstrijd met 4-5 tegen KSC Keerbergen. Elewijt boog een 3-1 achterstand om in de tweede helft met veel inzet tot de verdiende overwinning. Daarbij had Glen Hertmans een groot aandeel want hij scoorde maar liefst drie keer. Jorn Reszczynski en Kjelle Vervoort namen de overige doelpunten voor hun rekening. Na een seizoensstart met heel wat verlies matchen en handenvol tegendoelpunten, staat KCVV toch weer in de top tien en dit na een heuse thriller!

KCVV begon het seizoen met een ietwat valse noot. Groenwit pakte tot verleden zondag slechts drie punten op twaalf met een negatief doelpuntensaldo van vijftien goals. Voor coach Gunter Vercammen het uitgelezen moment om zijn team voor de start tegen KSC Keerbergen wat extra op te peppen. Een maat voor niets zou je dan denken want Keerbergen kwam na vier minuten al op voorsprong. Op het half uur kon Glen Hertmans  toch tegenscoren.

Keerbergen maakte van zijn hout weliswaar stevige pijlen en ging in de tweede helft volop aan de bak wat resulteerde in een 3-1 voorsprong voor de thuisploeg. Kjelle Vervoort, tot dusver op de bank, kwam in de tweede helft het veld op en scoorde vanaf de elf meter nadat Nick De Letter langs de flank kon doorzetten en foutief gestopt werd in het strafschopgebied. Deze aansluitingstreffer zorgde voor heel wat inspiratie en motivatie en na de tweede fantastische treffer van Glen, ging Elewijt verder op zijn élan. Jorn werd nog eens in de diepte gestuurd en scoorde zijn vijfde doelpunt dit seizoen, 3-4! De euforie temperde even later toen onze topschutter even later zijn tweede discutabele gele kaart aangesmeerd kreeg en dus rood. Elewijt met tien man verder, maar het belette onze jongens niet om alsnog voor de volle buit te gaan. Gunter, bij aanvang van de wedstrijd op het veld, ging naar de kant. Hij koos vanaf dat moment voor een iets meer verdedigende tactiek, gezien een speler minder op het veld.

Dat Keerbergen alsnog voor de drie punten zou gaan, speelde in de kaart van Groenwit. Elewijt ging voluit voor countervoetbal en daarop werd Glen weer de diepte ingestuurd. Hij misleide de Keerbergse keeper en scoorde zijn hattrick in de korte hoek, 3-5 en de overwinning binnen. Daarmee zette onze aanvaller in vorm zijn voortijdig verjaardagsfeestje in, hoewel Keerbergen in de laatste minuut nog kon tegen scoren en alsnog voor een ware thriller zorgde.

KCVV sluipt met deze fantastische uitoverwinning terug de top tien binnen op de negende plaats. Een opsteker naar nu zondag want dan speelt KCVV uit op VK Eendr. Eizer.

Meer nieuws