KCVV weer op schema voor top vijf

Na een weekendje rust mag KCVV deze namiddag weer aan de slag op het veld van Eendr. Eizer. Kan Groenwit de lijn van de vorige weken doortrekken? Elewijt haalde met overwinningen en knap voetbal tegen Gr. Vossem en KVC Kessel-Lo,  een prima  6 op 6. Een veel belovend antwoord na een te trage start dit seizoen!  Een zege tegen Eizer zou Elewijt wel eens terug in de running kunnen brengen voor een plaats bij de top vijf, nog altijd het beoogde doel dit seizoen.

Hoewel Vossem en Kessel-Lo niet meteen de zwaarste tegenstanders zijn in onze competitie, leek alles  toch weer te lukken voor Elewijt. Met een knappe 2-1 overwinning thuis tegen Vossem op 2 oktober liet Groenwit al zien dat het aanvallend wel goed zit. Robin Cauwenberghs, weer heel effectief in zijn vrije rol, scoorde al vroeg  in de wedstrijd op aangeven van de “Meutte”. Ondanks de tegentreffer van de bezoekers, leek Groenwit niet echt in de problemen te komen dankzij onze verdedigers die voorts in de wedstrijd weinig kansen weggaven. “We kregen tegen Vossem minder druk van de aanvallers waardoor we vanuit de verdediging gemakkelijker konden uitvoetballen,” aldus Kevin Spiessens.  Ook Robin beaamde de allertheid van de achterlijn. ” De tweeden bal, na een aanval van Elewijt, was deze keer vaker voor ons, waardoor de omschakeling naar voor vlotter verliep.”

Meer vertrouwen

En als Vossem dan toch de kans zag om voor het doel te komen, konden we nog altijd rekenen op een uitstekend keepende  Nico Reszczynski. Sinds zijn overstap naar de A ploeg dit seizoen, begint Nico zich stillaan beter in zijn vel te voelen. “De ploeg begint meer en meer naar mijn aanwijzingen achterin te luisteren, waardoor ik meer vertrouwen krijg. Maar ik ben nog jong en ik weet dat ik nog veel moet leren.” beseft de  broer van Jorn.

“Ik wil altijd winnen en mijn motivatie om onze ploeg op de kaart te zetten is zo groot dat ik er telkens honderd procent voor ga!”

Hattrick

Jorn ‘himself’ weet dat het de laatste weken beter draait in de ploeg en blijft ondertussen de doelpunten opstapelen. Hij scoorde overigens nog de ‘winning goal’ tegen Vossem en deed er maar liefst een hattrick bij tegen Kessel-Lo. “Ik wil altijd winnen en mijn motivatie om onze ploeg op de kaart te zetten is zo groot dat ik er telkens honderd procent voor ga!” aldus onze goalgetter. Hij staat na de laatste wedstrijd al op elf treffers.

Volwassen wedstrijd

En ook Gunter Vercammen was blij met de bevestiging op Kessel-Lo. “We speelden na Vossem opnieuw een volwassen wedstrijd en gaven weinig kansen weg dankzij een goed spelende verdediging.” Alleen maakt onze coach zich wel een beetje zorgen over het aantal geblesseerden in de ploeg. Nick de Letter en Niels Verbeeck zijn nu al een langere tijd buiten strijd en met het uitvallen van Eli Nuyts en Gust De Ron begint zijn voorraad spelers flink te slinken. “Het wordt stillaan krap en als het blessureleed niet ophoudt, zal ik beroep moeten doen op spelers uit de B ploeg”, aldus Gunter. Hopelijk bracht de afgelopen week, zonder wedstrijd, meer raad.

Voetballend betere kwaliteiten

Met de wedstrijd tegen Eendr. Eizer voor de boeg gaat Gunter met zijn team absoluut voor de drie punten. ” Eizer  is een stugge en fysiek sterke ploeg en het veld speelt ook al niet in ons voordeel. Hoewel, wij hebben voetballend toch betere kwaliteiten en we zullen er alles aan doen om daar punten te gaan pakken,” besluit onze coach.

De wedstrijd start om 15u.

 

 

 

 

 

 

Meer nieuws