KCVV verrassend ten onder tegen Toekomst Relegem

Groenwit verloor afgelopen weekend de thuis tegen Toekomst Relegem met 1-3. Toch wel een verrassende nederlaag  omdat de bezoekers, pas elfde in het klassement, nog heel wat  moeten voetballen om in derde provinciale te blijven. Enkele bedenkingen dus bij dit puntenverlies, maar ook enkele vragen omtrent de aanwezigheid van Tom Bautmans in het doel en  onze aanvoerder Evert Vandenwijngaert op de bank bij aanvang van de wedstrijd.  Dit vroeg om extra duiding . Waarom hebben we tegen Relegem punten laten liggen?

 

“We begonnen de wedstrijd nochtans niet onaardig, maar we doen onszelf heel vroeg in de wedstrijd de das om met twee te gemakkelijke weggeef doelpunten,”  begint Evert zijn analyse. Nauwelijks een kwartier ver onderschept Relegem een één-twee misverstand in onze verdediging en Elewijt dus al snel op achterstand. Het wordt even later zelfs 0-2. Weer individuele fouten achterin en na een  efficiënte lob over Tom,  werd het echt stil en donker op Elewijt.  Maar Evert relativeert  toch nog onze kansen na een tegendoelpunt net voor de pauze. ” De wedstrijd is nog niet over want we scoren terug  voor de rust en dan ligt alles nog open.”

te weinig ‘Dash’

‘1-2 voor de rust’ en dus nog geen dramatisch moment in de wedstrijd. Nick profiteert van een foute beslissing in de verdediging bij Relegem en zet voor op Maher die de bal knap naast de doelman binnen knalt. Ons tegendoelpunt valt dan wel goed in de wedstrijd, maar gedurende de tweede helft krijgt Groenwit de plooien maar niet gladgestreken. “Soms kunnen we een minimale achterstand herstellen, maar vandaag dus niet,” te weinig dash  omdat we niet meer zullen zakken of  gewoon te veel pech?”

Voor mij was dit n’en heel toffe zondag, de sfeer tussen de lijnen nog eens opsnuiven. Spijtig dat we uiteindelijk verloren hebben na drie vermijdbare doelpunten.

En  ook Tom, weer zin in een tweede keeperscarrière of uit noodzaak tussen de doelpalen?  ” Tja Lorenz moest op stage en daarom vroeg Wim  me om de ploeg uit de nood te halen. Voor mij was dit n’en heel toffe zondag, de sfeer tussen de lijnen nog eens opsnuiven. Spijtig dat we uiteindelijk verloren hebben na drie vermijdbare doelpunten. We slikken te gemakkelijk goals en creëren zelf te weinig kansen,” aldus onze ‘ouwe rot in het vak’.

meer balbezit

Onze coach Wim D’Hondt had op zijn beurt zijn visie op de wedstrijd tegen Relegem.        ” Oorspronkelijk wilde ik na de zege tegen Meise ‘ons’ spel blijven spelen met dezelfde kern, maar na de twee ‘te snelle doelpunten tegen’, besloot ik mijn strategie aan te passen aan Relegem.” aldus onze T1. “Dat leidde tot meer bralbezit binnen de ploeg en bijgevolg de aansluitingstreffer net voor de rust, een ideaal moment!”

minder efficiënt in tweede helft

Ook na rust ging Nino nog voor de 2-2, maar hij miste ‘ei zo na’, waarna Relegem kort daarop de 1-3 binnen trapt! “We hielden de bal hoe dan ook wel meer binnen de ploeg, maar minder efficiënt.” vervolgt Wim zijn relaas. “Passen komen minder zorgvuldig aan waardoor we te weinig kansen creëren en uiteindelijk niet meer scoren.”

“Spelers die wekelijks trainen, krijgen dan ook voorrang om te spelen,”

En onze coach heeft zo zijn eigen visie over de gang van zaken. “Ik beschik op dit moment over een te beperkte kern omdat mijn spelers op training of wedstrijden afzeggen wegens andere prioriteiten.” Ze verkiezen dan eerder op vakantie te gaan of kunnen niet vrij krijgen op het werk of stage. Spelers die wekelijks trainen, krijgen dan ook voorrang om te spelen,” aldus een terecht principiële trainer. Bovendien moet David Puttemans nog twee schorsingsdagen uitzitten en kampen enkele spelers met blessures.”

gebrek aan motivatie

Maar Wim wijdt de ‘ups and downs’ binnen de A kern ook aan het gebrek aan motivatie. “We hebben op dit moment van de competitie niet veel meer te winnen of te verliezen, we zijn al een paar seizoenen de ‘middenmoot’ en dit fenomeen uit zich in ‘de goesting’ om nog honderd procent in te zetten bij Groenwit.”

positieve noten

Maar er toch nog positieve noten vanwege het ‘Groenwit’ kamp. Eerst en vooral is er de goede communicatie tussen Wim en Kevin Spiessens, trainer van de B kern. “De relatie met Kevin is ok en ik ken ook wel de kwaliteiten van de Bploeg spelers. We moeten soms wel gedwongen samen trainen wegens de beperkte opkomst in de week. Maar spelers die kwalitatief en conditioneel meetrainen, komen in aanmerking. Zij krijgen  dus hun kansen in de eerste ploeg.”

gouden duo

En ook Nick De Letter en Maher Boufrahi zijn dit seizoen opstekers voor Elewijt. “Maher en Nick komen door mijn tactische wijziging tegenwoordig beter uit de verf omdat ze vaker samen op het veld staan, een goede combinatie en dat was begin dit seizoen niet altijd het geval; een gouden duo voor het team!”

“We verdienden afgelopen zondag tegen Relegem beter. Maar om te zeggen dat we dat we hadden moeten winnen? Dat zou ik niet durven zeggen. We hadden gewoon niet mogen verliezen tegen Relegem, dus  zondag toch wat punten verloren.”

Deze week  hier op de site de visie van onze coach naar de wedstrijd op Perk komende zondag…..

 

 

 

 

Meer nieuws