KCVV start het seizoen met dubbelgevoel

KCVV blijkt maar geen  vaste voet aan grond te krijgen dit seizoen. Afgelopen weekend verloren onze jongens thuis tegen KV Tremelo met 3-5! Geen goede zaak voor het team van Gunter Vercammen want na vijf speeldagen lijkt Groenwit   nu ook al de aansluiting met  de subtop te verliezen.  Met amper vier punten en maar liefst twintig tegendoelpunten zakt Elewijt terug naar de dertiende plaats. De beoogde vijfde plaats lijkt dus nog ver weg en daarom rijzen er heel wat vragen waarom de ploeg, ondanks heel wat versterking dit seizoen, zijn draai maar niet vindt.

Gunter begon nochtans heel ambitieus aan het nieuwe seizoen.  “Als we tegen  topfavorieten Haacht en Herent punten kunnen pakken, kan ik van een geslaagde seizoensstart spreken,”.  Een ambitie dat mocht tellen want Elewijt kwam aardig uit de startblokken op het veld van Haacht en stond  op een bepaald moment zelfs verdiend voor met 1-3. Het mocht hoedanook niet baten want de thuisploeg kwam alsnog langszij en stuurde onze jongens met slechts één bescheiden puntje  ontgoochelend naar huis. Toch geen onaardige start  tegen een topploeg dat nu al na vijf speeldagen aan de top van de rangschikking staat met 10 punten. Onze T1 hield er na de  wedstrijd bovendien een goed gevoel aan over. ” Jorn in combinatie met Jeansen Makengele voorin lijkt echt wel te werken en achterin maakten we op enkele individuele foutjes na, niet te veel uitschuivers.”

Extra versterking op de achterlijn

Elewijt kon dus met  veel ambities uitkijken naar die andere wedstrijd tegen favoriet KFC Herent, nu al sterk aan de leiding met 12 punten. Misschien iets te optimistisch want intussen kwam KFC Baal begin september  eerst nog wat roet in het eten gooien.  “De eerst wedstrijd thuis moeten we zeker winnen en dus gaan we tegen Baal alles op alles zetten om de drie punten thuis te houden,” waren de intenties van Gunter. En Groenwit hield  de eerste twintig minuten woord!  Makengele scoorde knap met een afstandschot, maar Baal kwam algauw langszij. Erop en erover dachten de bezoekers want met de rust moesten onze jongens al achtervolgen en dus alle hens aan dek. Hoewel KCVV  na de rust in een sterk  moment in de tweede helft  vrij snel tegenscoorde, gaf Groenwit de wedstrijd iets te gemakkelijk uit handen. 3-5 eindstand en Elewijt terug naar af!  “We gaven tijdens de wedstrijd niet te veel kansen weg, maar  Baal was gewoonweg veel efficiënter met de kansen. ,” vertelde onze aanvoerder Evert Vandenwijngaert. Niels Verbeeck had zo zijn conclusie na de thuisnederlaag tegen Baal. “Zolang we voorin de kansen blijven missen en achteraan te veel individuele fouten maken, gaan we nooit aan de kop van het klassement eindigen!” Onze middenvelder zag evenwel een lichtpunt. “Misschien kan Geoffry Van Calck ons wel achterin extra versterken. ‘De Goffe’  zou communicatief in staat moeten zijn om onze verdediging bij te sturen.” Onze recenste aanwinst tot februari aangesloten bij de beloften in Grimbergen, maakte  pas  in augustus de transfer naar KCVV en was tot dan inactief. ” Zes maanden  niet spelen  en dan op enkele weken  weer honderd procent fit zijn,is haast onmogelijk,” vervolledigt Gunter Vercammen het relaas. ” Maar het is de bedoeling om onze extra verdediger zo gauw mogelijk in topvorm te krijgen,” aldus onze coach?

“Na de wedstrijd reageerde ik heel emotioneel tegenover de spelers in de kleedkamer, de eerste keer in drie jaar dat ik zoiets moest doen. Ik heb er toen ook de hele nacht van wakker gelegen!”

Deze opsteker kwam goed van pas met het oog op de zware verplaatsing naar KFC Herent.  Het werd uiteindelijk een  mid-week wedstrijd  op donderdag om snel vergeten. Onze jongens verloren maar liefst met 8-0. Groenwit kreeg een lesje in efficiënt voetballen en halfweg de wedstrijd mocht KCVV al inpakken met vier doelpunten in de netten. En dus weer een moeilijke opgave voor Gunter om naar oplossingen te zoeken om alsnog de schade te beperken. “Ik koos ervoor om de ploeg ondanks de achterstand toch te laten voetballen in de hoop de achterstand wat te milderen met een tegendoelpunt, wat uiteindelijk niet lukte.” Het vervolg liet zich al raden. Elewijt creëerde achterin teveel ruimte en dus voor Herent een koud kunstje om in het laatste half uur de klus te klaren. “Na de wedstrijd reageerde ik heel emotioneel tegenover de spelers in de kleedkamer, de eerste keer in drie jaar dat ik zoiets moest doen. Ik heb er toen ook de hele nacht van wakker gelegen!”

Volwassen gereageerd

Met één op negen geen succesvolle start voor Groenwit en dus kwam de 6-1  thuisoverwinning tegen KFC Wezmbeek Oppem niet ongelegen. Onze coach had blijkbaar indruk gemaakt op onze jongens in de kleedkamer na de wedstrijd tegen Herent. De neuzen weer in dezelfde richting en de rangen sluiten, leek het verdict op 11 september. “De  eerste helft verliep nog wel stroef en ik zag dat mijn spelers  in eerste instantie niet durfden voetballen na de klap tegen Herent,” weet Gunter. “Daarenboven kregen we nog een strafschop tegen die Nico gelukkig redt.” Maar in de tweede helft vond Elewijt zijn élan terug en liep zelfs uit met doelpunten van Jorn Reszczynski, Jeansen Makengele, Gust De Ron, jawel!! en Robin Cauwenberghs als linksback in een vrije rol.  “Met de kansen die we tijdens de wedstrijd creërden, had het gerust 10-1 kunnen zijn. Maar ik ben blij dat de ploeg op een positieve en volwassen manier heeft gereageerd. ” aldus een terug tevreden coach.

Opnieuw het ‘déjà Vue’ verhaal

Het “goed gevoel”  moment was spijtig genoeg van korte duur want afgelopen week botste Groenwit alweer tegen een muur van gemiste kansen voorin en teveel individuele fouten in de verdediging.  Deze keer bleek KV Tremelo de boeman. En weeral hetzelfde ‘déjà vu’ verhaal. KCVV liep zowaar de hele wedstrijd achter de feiten aan tegen een nochtans haalbaar team. De efficiëntie bij de afwerking bij Tremelo haalde het boven de talrijke kansen die Elewijt weer liet liggen. Nog wat werk aan de winkel dus voor Gunter om de neuzen extra af te stellen in de juiste richting, de richting naar meer efficiëntie,  organisatie en discipline in de ploeg.

Nu zondag speelt KCVV uit op Sp. Erps Kwerps, alweer tegenstander van formaat, dus zal Groenwit weer alles uit de kast moeten halen om niet verder weg te zakken in de rangschikking. Maar daar draait alles toch om in derde provinciale?

 

 

 

 

 

Meer nieuws