KCVV staat voor een belangrijke opdracht tegen SP Rotselaar.

Vandaag om 14u30 speelt KCVV en niet onbelangrijke wedstrijd thuis tegen Sp. Rotselaar. Na de zege tegen VK Weerde twee weken geleden en een knappe 7 op 9 de afgelopen drie speeldagen, kan Groenwit mits een kleine stunt tegen de leiders een sprong voorwaarts maken in het klassement. Directe concurrenten Eendr. Eizer en KFC Herent verloren gisterenavond hun wedstrijd en daar kunnen onze jongens vandaag dus dankbaar gebruik van maken.

Na negen speeldagen lijkt Gunter Vercammen over een goed uitgebalanceerd team te beschikken. Na een knappe overwinning  thuis tegen KFC Hever (6-1) en een gelijk spel op OHR Huldenberg (2-2) won KCVV twee weken geleden uit tegen VK Weerde met 2-3 in een spannende derby zoals we ze al jaar en dag kennen.

De thuisploeg, toch wel verrassend voorlaatste in het klassement, startte scherp aan de wedstrijd en het kwam er dus op aan niet weer vroeg op achterstand te komen. Groenwit had deze boodschap goed begrepen en gaf mede door Evert Vandenwijngaert achterin niet te veel ruimte weg. Onze verdedigende middenvelder ging zelf een stapje verder en wist na het half uur een goeie voorzet van  aanvoerder Wouter De Clercq, ook al goed in vorm de laatste weken, te deviëren naar de tweede paal: 0-1!  Meteen de rustscore.

De tweede helft werd wat ontstiert met een tegendoelpunt voor Weerde, tien minuten in de tweede helft en een tweede, discutabele gele kaart voor Glen Hertmans waardoor onze spits al vroegtijdig naar de kleedkamers moest. KCVV, met tien man, bleef hoe dan ook niet bij de pakken zitten en kwam zelfs op voorsprong, opnieuw met een voorzet van Wouter die Jorn Reszczynski probeerde te bereiken. Onze aanvaller liet de bal voor Evert die zijn tweede doelpunt van de dag in de netten legde.

Nadat Weerde opnieuw langszij kwam, besloot onze coach om toch nog voor zege te gaan en liet Kjelle Vervoort en Jorn iets hoger spelen. Geen slecht plan want Jorn werd voor de zoveelste keer op snelheid gebracht. Hij legde de bal af voor Kjelle, maar onze “Ket” ging binnnen de zestien iets te gemakkelijk neer. Misschien dat ref Toremans compensatie zocht in de te overdreven rode kaart voor Glen. Hij wees zonder aarzelen naar de penaltystip wat niet in dank  werd afgenomen door het thuispubliek. Jorn zette de 2-3 eindcijfers op het scorebord. De wedstrijd kreeg nog een staartje toen ook Weerde de wedstrijd eindigde met tien man na rood voor de thuisploeg.

Voor Evert kon de wedstrijd alleszins niet meer stuk.

Hij scoorde zijn eerste twee doelpunten van het seizoen en tevens ook voor KCVV. Een opsteker van formaat. Wat nu volgt is de wedstrijd tegen leider Sp Rotselaar. “Deze wedstrijd kunnen we alleen maar winnen en ik ben niet van plan om over me heen te laten lopen,” aldus onze verdedigende middenvelder.

De wedstrijd begint deze namiddag (9 nov 2015) om 14u30 aan de Reggel!

Meer nieuws