KCVV slaat terug met een knappe zege tegen Keerbergen

Afgelopen zondag won KCVV thuis met 4-1 tegen KSC Keerbergen en kon zo de drie punten nog eens thuis houden.  In een wedstrijd die Groenwit zowat volledig domineerde, stond het al na vijf minuten 1-0 dankzij Jorn Reszczynski. David Lopez zette even later de 2-0 op het bord. Vijf minuten na de aansluitingstreffer van de bezoekers, legde Jorn de bal voor de tweede keer in de netten. Robin Cauwenberghs maakte de klus af in de tweede helft. Elewijt sluipt met deze welgekomen zege weer de top-10 binnen en ambieert met de wedstrijd vandaag tegen Eendr. Eizer op het oog alsnog een vijfde plaats in de rangschikking.

De overwinning tegen Keerbergen was geen overbodige luxe om niet verder weg te zakken in het klassement en daarom stuurde coach Gunter Vercammen, zelf aan de start in de plaats van de geblesseerde Jaffe, al vanaf de aftrap  zijn spelers naar voor. Groenwit zorgde dan ook meteen voor het eerste doelgevaar met Gunter “himself” en Evert Vandewijngaert die de bal van dichtbij onbegrijpelijk over schoot. De openingstreffer bleef dan ook niet lang uit toen Jorn op zijn beurt kon doorgaan en de bal knap binnen trapte. Tien minuten later stond het al 2-0 toen Bart De Créé een voorzet vanop rechts kon doorkoppen naar David Lopez. “De Loppi” tikte gecontroleerd binnen.

Kantelmoment

Een blitsststart dus voor Groenwit. Robin Cauwenbergh, onze linksachter, beseft dat KCVV op de goede weg is na een mindere periode. “De tumultueuze wedstrijd tegen KDN United, enkele weken geleden toen we met acht man tegen elf in extremis toch nog langszij kwamen, was een kantelmoment. Vanaf dat moment zijn we mentaal sterker geworden. Zelfs in de partij op Haacht, derde in het klassement, waar we met 4-1 verloren, speelden we niet onaardig” aldus Robin. “Ik ben er van overtuigd dat we ons hoofd niet zo snel meer laten hangen bij een tegendoelpunt,” voegt onze vaste waarde, nu al goed voor zeven goals, er nog aan toe.

DSC_7730

En dat bleek ook afgelopen zondag want toen de wedstrijd ietwat verwaterde en Keerbergen tegen scoorde, bleef Groenwit het spel controleren. Jorn zette iets voor het half uur de 3-1 op het bord, onze spits staat daarmee al op vijftien treffers, dit seizoen en is dus goed op dreef. Na de pauze bleef de wedstrijd wat voortkabbelen zonder doelgevaar langs beide kanten en toen “Robin” Groenwit op 4-1 bracht, leek de wedstrijd helemaal gespeeld

Top vijf

En Robin weet dat er meer inzit. “Na onze zege tegen Keerbergen, volgt Eizer, toch ook wel een haalbare kaart”. En we zouden een mooie reeks kunnen neerzetten als we de week nadien ook goed presteren tegen OHR Huldenberg. Met een 6 op 6 kunnen we toch wel wat plaatsen opschuiven in het klassement. En wie weet wel een vijfde plaats en de aansluiting bij de topploegen” besluit Robin, die heel positief naar de toekomst kijkt en zo hoort het. Deze namiddag om 15u kan hij de daad bij het woord voegen tegen Eendr Eizer.

Meer nieuws