KCVV in een dipje na gelijkspel tegen KFC Hever

Afgelopen week kwam KCVV op het veld van KFC Hever niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Onze jongens speelden te ondermaats en konden tot tweemaal toe een voorsprong niet verzilveren. Elewijt blijft hierdoor op de tiende plaats in het klassement bengelen met 28 punten. Vandaag speelt Groenwit een inhaalwedstrijd op Gr. Vossem, ook al geen gemakkelijke opdracht.

Zonder inspiratie

De motivatie vóór de training op donderdag was ver weg toen ik effe met enkele spelers ging praten over de match tegen Hever. “We speelden niet geweldig en zonder inspiratie”, klonk het zowat unaniem. “Een wedstrijd om snel te vergeten”. Nochtans kwam KCVV al na tien minuten op voorsprong dankzij een knap doelpunt van Evert Vandenwijngaert. Het enthousiasme sloeg desondanks algauw om toen de thuisploeg langszij kwam. Net voor de pauze zorgde Jorn Reszczynski van op de elfmeter nog wel even voor de 1-2, waarna Hever de stand weer in balans bracht. Daarmee was alles zowat gezegd. Enig lichtpunt was  nog het knap afstandschot van Nick De Letter in één tijd. De bal ketste spijtig genoeg tegen beide palen terug het veld in.

“Wie weet zit er binnen twee weken nog een stunt in tegen leider Sp Rotselaar”

Karakter

Geen echte hoogvlieger dus tegen KFC Hever en dat was ook al niet het geval op 21 februari thuis tegen OHR Huldenberg. Toen verloren we met 2-4 in een wedstrijd waarin we nochtans niet onaardig begonnen met een reuzekans van Jorn, die de voorzet van Nick net niet kon afwerken. Maar KCVV slikt dit seizoen iets te snel en te gemakkelijk doelpunten en dat beseft ook onze wisselende flankspeler. “Het is spijtig dat we tegen sterkere ploegen telkens vanuit een te snelle achterstand moeten terugkomen. Maar we hebben tegen Huldenberg toch karakter getoond en het hoofd niet laten hangen” en zo geschiedde. Bart de Crée en Kjelle Vervoort, net voor de rust, brachten Groenwit met twee schitterende goals weer in de wedstrijd en een stunt leek in de maak.

Stunt

De vreugde was echter van korte duur want even voor het half uur in de tweede helft  keken onze jongens aan tegen een 2-3 achterstand en leek de wedstrijd gespeeld. Bij een 2-4, net voor affluiten, was het kalf helemaal verdronken. “We hadden de wedstrijd kunnen winnen, maar we gaven het weer te gemakkelijk weg”, aldus een ontgoochelende Jorn. Hij is er van overtuigd dat er genoeg kwaliteit in de ploeg zit en dat KCVV meer verdiend dan een tiende plaats in het klassement. Maar onze topschutter, nu al goed voor zestien doelpunten dit seizoen, blijft zoals altijd, even bescheiden en beseft dat zijn afwerking het de laatste tijd soms laat afweten. Hij hoopt hoe dan ook ooit nog met KCVV in tweede provinciale te kunnen spelen. “En wie weet zit er binnen twee weken nog een stunt in tegen leider Sp Rotselaar”, besluit Jorn.

Deze namiddag speelt KCVV een inhaalwedstrijd op het veld van Gr. Vossem om 15u. Veel succes jongens!

Meer nieuws