“KCVV heeft genoeg kwaliteiten om Peizegem opzij te zetten”

Deze namiddag speelt Groenwit uit tegen Boskant Peizegem. Een formaliteit op papier tegen een team op de voorlaatste plaats in het klassement. Hoewel, onder elk gras loert wel een addertje. “We mogen geen enkele ploeg onderschatten en negentig minuten alert zijn.” Duidelijke woorden van Matthias. Hij zat  deze week als ‘man van match tegen Zemst’ aan mijn tafeltje met meer duiding over de wedstrijd tegen Zemst en zijn visie naar de wedstrijd van vandaag.

Matti stond  tegen Zemst dan ook voor honderd procent  weer aan de aftrap na een kwetsure aan de ‘hamstrings’.  “Tegen Hever kon ik dan weer het veld op, maar toch nog, iets te terughoudend, te voorzichtig. Ik weet dat de derby tegen Zemst heel belangrijk  was voor Elewijt en daarom ben ik blij dat ik op het juiste moment weer  fit genoeg was en vrijuit kon spelen. Mijn beslissende doelpunt na een kwartier doet me dan ook super veel deugd.”

Niet teveel risico’s

Een kwestie om deze voorsprong niet meer uit handen te geven en gecontroleerd te spelen. “Wim gaf ons tijdens de rust instructies om uit te gaan van onze eigen kwaliteiten , maar toch met de nadruk voorzichtig te spelen en niet’te veel ‘risico’s te nemen. Hij wilde deze wedstrijd tegen Zemst alleszins niet verliezen.”, beseft Matti.

Rust brengen in de ploeg

‘De lont uit het kruitvat houden’ en Zemst op die manier niet in de wedstrijd laten komen. Dat is dan ook doorgaans de taak voor Matti in de ploeg, als spelverdeler. “Ik probeer samen met Arnaud rust te brengen in de ploeg. Als er dan druk komt op onze verdedigers zowel naar de aanval toe om ballen aan te geven naar de spitsen.”

 Zonder voetbal

Matti voelt zich dan ook super goed in zijn vel bij Elewijt. Hij ‘haalde eerder al de mosterd’ bij Diegem en KV Mechelen, maar onderbrak zijn voetbalcarrière om bij te studeren in het buitenland. “Anderhalf jaar zonder voetbal werd me iets te veel. Ik ken Wim al wat jaren bij Diegem en hij vroeg me om bij Elewijt te komen voetballen. Ik heb dan ook niet lang getwijfeld.”

” We zullen negentig minuten alert moeten blijven. Zo’n ploeg krijg je niet cadeau en dit  wordt misschien wel een ‘cutmatch’ “

En ook naar deze namiddag kan Matti zich weer extra in de ‘picture zetten’. Hij blijft hoe dan ook voorzichtig. “We hebben kwaliteiten genoeg om te winnen tegen Peizegem, maar we zullen negentig minuten alert moeten blijven. Zo’n ploeg krijg je niet cadeau en dit  wordt misschien wel een ‘cutmatch’ . Het is dus aan ons om de druk naar voor te zetten en verstandig te spelen.” besluit Matti.

De daad aan het woord voegen en we gaan voor de drie punten,  deze namiddag om 15u, succes gasten

 

 

 

 

 

Meer nieuws