KCVV aan de slag tegen KVC Haacht

 

Deze namiddag start KCVV de competitie in derde provinciale B op het veld van KVC Haacht. Meteen een zware beproeving voor het elftal van coach Gunter Vercammen want Haacht wordt nu al getipt als  de favoriet in de reeks.  Een interessante waardemeter dus  waaruit zal blijken of Groenwit de lange voorbereidingsperiode goed verteerd heeft. De aftrap wordt gegeven om 15u.

Gunter is er hoedanook vrij gerust in. Gedurende de maand juli kon onze T1 al wat nieuwkomers in de groep testen en tactische plannetjes uitproberen tijdens de vele wedstijden naar aanloop van het nieuwe seizoen. De ‘Beker van Brabant’ , niet echt ‘de prioriteit’ voor onze coach was bijvoorbeeld een goede leerschool om het één en ander uit te dokteren en op punt te zetten. “Ik heb een aantal positieve punten gezien in de groep. De spelers die er  al vanaf het eerste uur bij waren, staan voetballend sterker dan vorig jaar en onze aanwinsten zullen dit seizoen ongetwijfeld een meerwaarde brengen aan het team.”, aldus Vercammen.

Van zodra we goed op elkaar ingespeeld raken, zit er heel wat potentieel in het team

Op die manier voetbalde Niels Verbeeck al aardig mee in de ploeg en kon hij vanuit het middenveld extra steun geven naar de aanvallers toe. “Ik wil me zo nuttig mogelijk maken voor de ploeg. Van zodra we goed op elkaar ingespeeld raken, zit er heel wat potentieel in het team”, concludeert Niels. Tijdens de voorbereiding bewees hij bovendien zijn efficiënt scoringvermogen.

TOP VIJF

….en van doelpunten gesproken. De man nu al in grote vorm is Jorn Reszczynski. Onze spits scoorde al tien doelpunten in de voorbereiding en gaf al blijk van een uitstekende conditie. “Ik voel me goed op het veld en ik denk dat het dit seizoen vlotter zal verlopen dan verleden jaar. Een plaats in de top vijf moet  dus mogelijk zijn,” aldus onze goalgetter.

EXTRA VERDEDIGING

Aanvallend zit het dus goed, al zal het plaatje ook achterin moeten kloppen als Groenwit een gooi wil doen naar de beoogde top vijf. “We hebben lessen getrokken uit het verleden en moeten kost wat kost het te hoog aantal tegendoelpunten proberen te vermijden.” gaat Gunter verder. “Daarom hebben we met Kamiel Coosemans en Eli Nuyts wat extra versterking  bij de verdediging gebracht.”

BEKER VAN ZEMST

Een goed uitgebalanceerd elftal en dat kan dus zijn vruchten afwerpen. Elewijt kon zich overigens al in de kijker voetballen tijdens ‘De Beker Van Zemst’ waarin we in de poulefase zonder al teveel problemen wonnen van  FC Hofstade en  VK Weerde. In een overbodige finale tegen KFC Eppegem speelden onze jongens aanvankelijk niet onaardig en hielden in de eerste helft toch nog gelijke tred met de derdeklasser. Eppegem speelde de tweede helft ‘niet verrassend’ uit met overdreven 11-2 cijfers.

Maar voor KCVV begint het echte werk dus vandaag op KVC Haacht met een opener van formaat. Groenwit is er in ieder geval klaar voor. De wedstrijd start om 15u.

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer nieuws