Groenwit sluit seizoen in schoonheid af

KCVV sloot de competitie in derde provinciale C in stijl af met een schitterende 5-1 zege thuis tegen F.C. Beigem. Daarmee verzekerde Groenwit zich van de zevende plaats in het klassement met 41 punten. Een schitterende prestatie en  vooruitkijkend naar  het volgend seizoen een stapje dichter naar de top. Hoewel, er is nog een lange weg af te leggen. Olivier Maluwa, onze ‘pur sang’ aanvaller beaamt dit  en ziet nog wat tekortkomingen in de ploeg. Na de wedstrijd zocht ik dan ook meer duiding bij ‘Nino’, onze  topscorer dit seizoen. Hij scoorde maar liefst 31 doelpunten voor Elewijt.

Het werd als het ware een galawedstrijd aan de Reggel. Een leuke afsluiter van het seizoen en ook  de supporters kregen ultiem nog eens waar voor hun geld met een handvol doelpunten  en een  glansrijke overwinning voor de thuisploeg. Nochtans kwamen we algauw op achterstand  tegen een sterk gemotiveerde tegenstander, FC Beigem, op dat moment al zeker van  de degradatie naar vierde provinciale.

op tijd wakker

De bezoekers stonden niet onverdiend al na een half uur 0-1 voor. Niet echt verwacht en ook Nino had na de wedstrijd zijn bedenkingen. “We krijgen te snel en te gemakkelijk doelpunten tegen. Gelukkig werden we op tijd wakker en maken we even later terug gelijk via Evert.”

Toen ik tekende voor Elewijt, wilde ik absoluut de dertig doelpunten voor de club scoren. En kijk, ik heb woord gehouden.”

Vanaf dat moment ging Groenwit ‘sans pitié’   resoluut voor de overwinning. En Nino greep  daarbij opportuun zijn kans. Drie doelpunten en nog een assist. “Il faut le faire”. Maar zijn appreciatie ging na de wedstrijd vooral uit naar Gert-Jan. “Zijn doelpunt doet me veel deugd. Hij startte zowaar heel het seizoen vanop de bank en kreeg nauwelijks speelkansen. Uiteindelijk kreeg hij tegen Beigem zijn beloning,” aldus Nino.

gemiste kans

Onze spits tekende onlangs nog bij voor het volgende seizoen omdat hij zich gewoon goed voelt bij Elewijt. Maar toch met enkele bedenkingen.  “We eindigden deze competitie op de zevende plaats, maar hadden met wat meer ‘punch’ vijfde kunnen eindigen en dat betreur ik toch wat, ‘malheureusement’.  We gaven te veel punten weg tegen zwakkere ploegen,  misschien toch een gemiste kans.”

tevreden

“Heel het seizoen, samengevat, ben ik wel tevreden over mijn aandeel binnen de ploeg. Ik verliet Crossing Schaarbeek verleden jaar om mezelf  bij KCVV weer op scherp te stellen, ‘relancer’, gewoon  om  terug meer te kunnen spelen. Toen ik tekende voor Elewijt, wilde ik absoluut de dertig doelpunten voor de club scoren. En kijk, ik heb woord gehouden.”

Waarbij ik jullie super dankbaar ben : “SCHITTEREND GEDAAN GASTEN!!!!”

 

 

 

 

Meer nieuws