Groenwit zet orde op zaken tegen Steenokkerzeel

Groenwit gaat deze namiddag op het kunstgras van Steenokkerzeel weer op zoek naar de drie punten in de strijd om de titel in derde provinciale. Volgens Thomas Rypens opnieuw een wedstrijd met heel wat inzet. “We hebben nog iets goed te maken na het gelijkspel in de heenronde en kunnen ons geen puntenverlies veroorloven om nog mee te gaan voor de titel.” Onze aanvoerder verduidelijkt hiermee,met nog zes wedstrijden nog voor boeg, onze missie dit seizoen.

Onze coach gaf het aan het begin dit seizoen al aan. “Dit jaar wordt het geen ‘walk in the park’ en zeker niet als je wilt meedoen voor de hoofdprijs.” Dit bleek nog eens met de twee inhaalwedstrijden op een korte periode waardoor onze jongens  wat extra uit ‘de longen moesten persen’ om Mazenzele tot op één punt terug terug bij te benen. “De druk bij ons stond hoog omdat we die wedstrijden tegen Sint Jozef en Infinity moesten winnen, “aldus Thomas. “Het is ons uiteindelijk gelukt en we kunnen vanaf nu terug met het minimum verschil  tegenover Mazenzele de laatste rechte lijn ingaan.”

Als we op het einde van dit seizoen dat éne puntje te kort komen, zal ik wel ontgoocheld zijn.

Maar alles eist zijn tol. Met kwetsuren en schorsingen naar deze finale eindmeet toe dus geen optie. “Neen, absoluut niet. Maar we recupereren vandaag terug  heel wat spelers en ik reken op een team  dat paraat staat. Als aanvoerder is dat mijn insteek, de ploeg scherp houden. Ik constateer dat deze groep er volop voor gaat en wilt overgaan naar tweede provinciale volgend jaar.”

Foutloos parcours

“Ik speel nu al twaalf seizoenen op hoog niveau en ik besef dus dat we met Elewijt in deze terugronde een foutloos parcours doorlopen. Als we nu op het einde van dit seizoen dat éne puntje te kort komen, zal ik wel ontgoocheld zijn. Je leeft uiteindelijk heel het seizoen naar dit ultiem moment. Oké, als tweede val je dan uiteindelijk terug op het vangnet, maar zo’n  eindronde is pure loterij en dus bij voorkeur geen optie. We moeten gaan voor de titel en dus  wedstrijd per wedstrijd aanvatten.”

Twee cruciale wedstrijden

Thomas stipt dan ook nog twee cruciale wedstrijden aan. “Steenokkerzeel omdat we tegen hen punten lieten vallen in de heenronde en uit op Zemst vanwege een geladen derby.” Dit wordt dus nog een topseizoen om naar uit te kijken, deze namiddag al op het veld van Steenokkerzeel.

De wedstrijd start om 15u. Succes gasten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer nieuws