Groenwit vandaag met wat averij aan de start tegen Ramsdonk

Deze namiddag speelt Elewijt thuis tegen FC Ramsdonk,  zeker een wedstrijd om naar uit te kijken. Groenwit legde tot nu toe een perfect parcours af en kan mits wat hulp van FC Zemst, dat vandaag Mazenzele ontvangt, een gooi doen naar de eerste plaats in het klassement. Een vrijgeleide zal het hoe dan ook niet worden. Wim moet maar liefst vier kernspelers missen door schorsingen en blessures. Onze spelverdeler Arnaud Bras (foto) relativeert de situatie. Hij heeft veel vertrouwen in de capaciteiten van de invallers en wilt sowieso de drie punten vandaag binnen halen.

Onze coach moest deze week toch wat oplossingen zoeken om de ploeg speelklaar te krijgen tegen Ramsdonk. Zo moeten Evert en Aubry deze week aan de kant blijven door schorsingen. Nick (kuitblessure)en Filip (breuk aan de linkerarm)  haakten  vroegtijdig af op het veld van Kobbegem. Arnaud Bras betreurt de averij nu zo vroeg op het seizoen, maar relativeert het probleem .  “Spelers die normaal later  tijdens de wedstrijd invallen of net niet op de bank zitten, kunnen zich nu zondag bewijzen. We hebben bij Elewijt op dit ogenblik genoeg kwalitatief goede spelers, toch wel een opsteker.”

“Momenteel gaat alles wat ik naar het doel trap grotendeels in de netten, ik zal dus zeker niet klagen,”

Hoe dan ook kon Groenwit  afgelopen week toch weer potten breken op het synthetisch veld van Mollem waar Kobbegem zijn wedstrijden voorlopig thuis speelt. Nauwelijks vijf minuten ver stond het zowaar 0-2 voor Elewijt met doelpunten van Ricky en Arnaud, nu al vier treffers op zes matchen. “Ik kreeg zoals vorige week een assist van Sammy en trapte met rechts mooi over de keeper binnen. Momenteel gaat alles wat ik naar het doel trap grotendeels in de netten ,ik zal dus zeker niet klagen,” aldus Arnaud.

Controle even kwijt

Maar onze spelverdeler beseft dat de wedstrijd ondanks een luxueuze voorsprong toch niet van een leien dakje liep. “Na onze blitzstart, waren we de controle even kwijt. Vooral op het middenveld liepen we we achter de bal aan.  Gelukkig konden we dat na de rust  toch nog rechtzetten.”

Rust bewaren

En dan toch nog even paniek binnen de ploeg nadat Kobbegem de aansluitingstreffer scoorde met een strafschop, net niet gekeerd door Ken. “Ik heb dan op dat moment gevraagd aan Thomas en Sammy om rustig te blijven. Je kunt na zo’n situatie spelers wat toe roepen,maar dat heeft geen zin. Je moet op zo’n moment de rust bewaren.”  Geen slecht idee want Thomas legde de bal na de pauze  op penalty ‘rustig en gedisciplineerd’ weg in de netten van Kobbegem. “Op dat moment is de wedstrijd gespeeld met 1-3 voorsprong,” concludeert Arnaud.

“Ik wil me bij Elewijt vooral nog amuseren en mijn steentje bijdrage om deze ploeg naar de titel te leiden”

En hij weet waarover hij praat met heel wat voetbal op hoog niveau al achter de rug bij onder andere Grimbergen, KV Mechelen, Berchem en Wilrijk in vierde klasse. Bras brengt op die manier toch heel wat ervaring en coaching mee naar Elewijt en ziet  voor de toekomst nog heel wat mogelijkheden bij Groenwit. “Ik wil me bij Elewijt vooral nog amuseren en mijn steentje bijdrage om deze ploeg naar de titel te leiden, toch een wens van onze voorzitter.”

Eigen sterkte

Straks om drie uur spelen we dus thuis Ramsdonk. Arnaud heeft er alle vertrouwen in. “We moeten uitgaan van onze eigen sterkte en onze tegenstander meteen bij de keel grijpen. En gezien een thuiswedstrijd nog iets meer, aldus Arnaud, toch een beetje cynisch maar strijdvaardig.

Een match dus om naar uit te kijken,

Succes gasten!

 

 

Meer nieuws