Groenwit vandaag absoluut voor de zege tegen Mollem

Deze namiddag belooft het weer super spannend te worden aan de Reggel. Groenwit speelt thuis tegen VW Mollem, alleszins geen ‘walk in the park’. Afgelopen seizoen pakten we tegen hen slechts één punt op zes, dus wordt het vandaag weer negentig minuten geconcentreerd voetballen om de aansluiting met Mazenzele niet te verliezen. Kristof Hannaert, onze ‘Vital’  beseft dat we tegen Peizegem in het begin wat te gemakkelijk doelpunten tegen kregen, maar blijft optimistisch naar de toekomst.

“Vital, die bijnaam kreeg ik bij de jeugd al mee toen ik bij Grimbergen altijd ‘de linker flank afliep’, in navolging van mijn voorbeeld ‘Vital Borkelmans, het ‘Brommerke’ bij Club Brugge.” begint onze verdedigende middenvelder zijn relaas.

Rugblessure

Na een wat moeilijke competitiestart door een rugblessure, mistte Vital noodgedwongen de voorbereiding in augustus en moest hij al heel wat wedstrijden vanop de bank volgen. Tegen Peizegem verscheen hij  hoe dan ook met veel ‘goesting’ aan de start en greep dan ook zijn kans. “We komen vroeg in de wedstrijd op voorsprong na een  knap ingestudeerd ‘nummertje’ op training. Ik was dan blij dat ik meteen mijn aandeel had bij het eerste doelpunt,”aldus Vital.

Hattrick

Ricky profileerde zich op dat moment al tot ‘Man van de match’ want  na een half uur had hij zijn ‘hattrick’ beet. Een waar huzarenstukje van onze aanvaller met nu al zeven goals op zijn conto. Maar Peizegem klampte  aanvankelijk nog aan met twee vermijdbare doelpunten. Vital beseft dit dan ook. “In ons enthousiasme van de vroege voorsprong, waren we achterin misschien wat minder alert en dat bracht Peizegem weer in de wedstrijd. Zij wisten op dat moment dat er misschien wel wat te rapen viel. Wij zijn uiteindelijk met Mazenzele favoriet naar de titel en dat weten onze tegenstanders. Vandaar dat we tegen teams die meer onderaan staan te gemakkelijk doelpunten slikken. Zij willen deze wedstrijd tactisch uitspelen in de hoop wat punten af te snoepen.”

“Van mij mag Mazenzele dertig speeldagen op kop staan, zolang wij op de laatste speeldag maar kunnen pronken met de titel.”

Evert scoort uiteindelijk de 2-4 en dan is het een kwestie om de wedstrijd uit te spelen. Vital vormt met Evert een complementair duo en is alleen maar lovend over de samenwerking op het veld. “Onze verstandhouding zit heel goed en ik ben dan ook heel blij met zijn doelpunt, een bevestiging voor zijn harde werk binnen het team. Zo’n spelers hebben we nodig bij Elewijt.”

Drie punten thuis houden tegen Mollem

Evert haalde tegen Peizegem spijtig genoeg en naar eigen zeggen ‘onterecht’ zijn derde geel dit seizoen en is tegen Mollem geschorst. Aubry stapte gisteren in het huwelijksbootje en dus  vandaag ook niet beschikbaar. Met twee ontbrekende spilfiguren moet onze coach waarschijnlijk weer wat schuiven en tactisch wat aanpassen. Want we moeten  vandaag alleszins drie punten thuis houden om de aansluiting met Mazenzele niet te verliezen. Vital blijft in ieder geval positief denken. “Van mij mag Mazenzele dertig speeldagen op kop staan, zolang wij op de laatste speeldag maar kunnen pronken met de titel.”

Moedige uitspraken vanwege onze verdediger, maar dan zal het vandaag al moeten gebeuren met winst tegen Mollem. De wedstrijd start om 14u30 aan de Reggel. Succes gasten!

 

 

 

Meer nieuws