Groenwit vanaf vandaag weer in actie naar de top!

Vanavond neemt KCVV de draad, na een anderhalve maand stilte aan de Reggel, weer op naar aanloop van het  komend voetbalseizoen dat begin september van start gaat. Groenwit  is hoe dan ook  nu al erg ambitieus want de ploeg rekent, met  heel wat nieuwe transfers,  op een hoge ranking voor het seizoen 2018-’19.  Maar hoe kan onze coach Wim d’Hondt, nu aan zijn tweede seizoen bij Groenwit, een ‘ei zo na’ volledig nieuw team samen smeden tot een homogeen geheel?  Dit vraagt  natuurlijk om meer duiding.  Tevens een uitgelezen moment even terug te blikken naar zijn eerste ervaringen  bij Elewijt en zijn verwachtingen naar de toekomst.

Afgelopen maand  deed Wim al het één en ander uit de doeken tijdens zijn presentatie met strikte richtlijnen naar de spelers die bijtekenden en de nieuwe garde. ” Ik wil naar het volgend seizoen spelers in mijn ploeg die prioriteit geven aan het team, spelers met heel wat bagage en ervaring en spelers die mondig zijn op het veld, spelers die kunnen ‘coachen’.”  Bovendien laat onze T1 niets aan het toeval over en zet in op een gefundeerde voorbereidingsperiode. “We gaan begin augustus naar Utrecht voor een deftig uitgewerkte stage en daarna volgen, naast de ‘Beker Van Zemst’ nog een reeks van oefenmatchen tegen kwalitatief sterkere ploegen dan vorig seizoen. Ik wil dit seizoen ‘goed weten’ of we voldoende  klaar zijn  voor de competitie, aldus onze  coach”

te wisselvallig

En Wim, heel kordaat, trekt hiermee lessen uit het verleden. “We hadden vorig seizoen de tweede beste aanval en de derde slechtste verdediging. We scoorden wel regelmatig, maar kregen daarentegen te veel doelpunten tegen. Een kwestie van vertrouwen en efficiëntie en vooral te wisselvallig. De oorzaken? Tja… te veel individuele fouten achterin, te weinig sturing. Anderzijds leden we bij de omschakeling  van de tegenstander vooraan ook te regelmatig balverlies waardoor we op het middenveld en verdedigend te veel druk ondervonden. Euvels die we gaan oplossen door de ploeg op alle niveaus te versterken.”

spelerstekort

Maar Wim legt zijn  voornaamste pijnpunt, afgelopen seizoen, toch wel elders. “Na de winterstop werd ik geconfronteerd met een serieus spelers tekort. Dit door te veel schorsingen, blessures en allerlei prioriteiten naast de ploeg. Daardoor werd de kern te klein. Als je deze elementen samen neemt,kan je niet verwachten dat je ploeg top 5 speelt of zelfs beter presteert.”

Spelers die prioriteiten in de toekomst ergens anders leggen, vertrekken onmiddellijk naar de B ploeg.

kordate aanpak

Onze T1 gaat vanaf vandaag dus voor een kordate aanpak. “Ik wil meer concurrentie binnen de ploeg en vooral meer spelers tot het einde van het seizoen. Spelers die prioriteiten in de toekomst ergens anders leggen, vertrekken onmiddellijk naar de B ploeg.

resoluut voor de titel

Een coach dus met een plan en met veel goesting. “In samenspraak met onze voorzitter Rudy Bautmans werken we  aan een drie jaren plan om Groenwit elk seizoen te verbeteren en zelfs naar de top de leiden. Ik wil beter doen dan vorig seizoen. Als we na de winterstop nog altijd in de top vijf staan dan gaan we resoluut voor de titel. Voetbal is nu éénmaal een deel van mijn leven! Voetbal is voor mij ‘ontspanning’  en mijn levenswerk. Mijn ambities? Ooit nog wel eens coach worden in eerste provinciale, maar eerst ‘alles op alles’ zetten bij Elewijt”

 

 

 

Meer nieuws