Groenwit slechts gelijkspel ondanks overwicht tegen Hoeilaart

KCVV speelde afgelopen weekend 1-1 thuis, tegen ERC Hoeilaart. Groenwit kwam zeer vroeg in de wedstrijd op achterstand, maar knokte zich daarna met  veel wilskracht in de partij. Na de tegentreffer van Jorn,  vroeg in de tweede helft, ging Elewijt resoluut voor de drie punten. Helaas! Het doelkader  en een goed keepende doelman van de bezoekers weerhielden onze jongens om de drie punten thuis te houden.  Ontgoocheling alom voor coach Gunter Vercammen en zijn team want Groenwit verdiende meer.  We staan hoedanook onder de verwachting,  slechts dertiende in het klassement! Geoff Van Calck staat zowat elke wedstrijd op het veld als  onze vaste verdediger  en had  dus ook deze week zijn eigen visie over de match tegen Hoeilaart.

“We hadden sowieso  drie punten moet pakken tegen Hoeilaart”, begint Geoff.  “Het probleem is dat we weer te snel een doelpunt incasseren. “Te snel en te gemakkelijk.  Al na negen minuten wilde Philip Mensah  vanuit de achterlijn inspelen op Niels Verbeeck, maar Hoeilaart onderschepte de bal en liet de kans niet liggen: 0-1! “Een gebrek aan concentratie!” weet onze centrale verdediger.

Dertigste doelpunt

Gaandeweg de wedstrijd keerde de wind en nam Groenwit het heft toch in eigen handen, maar de gelijkmaker bleef voorlopig nog uit. Tot even na de pauze. “Tijdens de rust gaf Gunter ons de raad om ons aanvallend spel in de tweede helft verder te zetten.”  aldus Geoff. En dat loonde want vroeg in de tweede helft vierde Jorn  zijn dertigste doelpunt van dit seizoen! Kamiel zette de bal voor waarop een verdediger van Hoeilaart zich verkeek. Jorn recupereerde het leer en trapte zuiver binnen!

We laten punten liggen tegen ploegen waartegen we  gemakkelijk kunnen winnen, tja…. dan kan je natuurlijk niet hoog staan in het klassement.

Pech

Erop en erover dan maar! Misschien iets te voorbarig want Groenwit, hoe ijverig en zelfzeker, slaagde er uiteindelijk niet in het verlossend doelpunt te scoren. “We wilden zeker niet verliezen en hoopten dat we nog gingen scoren. Helaas knalden we een paar keer tegen de paal en keepte de doelman van Hoeilaat een uitstekende wedstrijd. ” gaat Geoff verder. “We hebben over het hele seizoen al veel pech gehad. We laten punten liggen tegen ploegen waartegen we  gemakkelijk kunnen winnen, tja…. dan kan je natuurlijk niet hoog staan in het klassement.” In de kleedkamer, achteraf, was het dan ook één en al ontgoocheling. “Een gemiste kans om de de zes op zes binnen te halen, hoewel we  vandaag de sterkste ploeg waren.”

Op niveau

Geoff weet goed genoeg dat de gedroomde vijfde plaats  aan het begin van dit seizoen, er helemaal niet meer inzit, maar toch kijkt onze verdediger ambitieus uit naar een mooi vervolg bij Groenwit. “Ik voel me goed thuis bij Elewijt en begin stilaan terug op niveau te komen na mijn transfer van Grimbergen afgelopen seizoen. Ik kijk vooral uit naar  het volgend seizoen want dan is het de bedoeling dat ik onze achterlijn extra zal ondersteunen en leiden  als centrale verdediger. Maar nu eerst toch nog alles op alles zetten want met nog zeven speeldagen te gaan,  hebben we met wedstrijden tegen Perk, nu zondag en wat later tegen leider Herent nog een zwaar programma voor de boeg.” besluit hij.

Nu zondag speelt KCVV dus op verplaatsing bij FC Perk. De wedstrijd begint om 15u!

 

Meer nieuws