Groenwit knap voorbij HO Veltem

Gisteren op paaszondag genoten alle ploegen in het provinciaal voetbal van een extra dagje rust en bleef het dus ook aan de Reggel heel erg stil.  Daarom blik ik nog eens terug naar 9 april j.l. met de leuke  5-3 thuiszege tegen HO Veltem. Daags na de wedstrijd interviewde ik Benjamin Bassa-Ngonga (B.J. voor de vrienden), goed voor twee doelpunten. En dat onze veelzijdige aanvaller uit Vilvoorde blij is met  zijn allereeste treffers voor Groenwit is natuurlijk geen verrassing.

KCVV  had op papier de beste kansen om de drie punten thuis te houden tegen Veltem,  dat overigens op ruime afstand staat met slechts 15 punten. Daarom koos Gunter Vercammen vanaf de start resoluut voor de aanval.  “Onze coach gaf ons  vooraf de richtlijn  zoveel mogelijk ons eigen spel te spelen  en de bal goed rond te tikken.” zegt Benjamin.

polyvalente aanvaller

En dat loonde al na een kwartier toen Robin Cauwenberghs knap scoorde, 1-0.  Enkele minuten later trok Ref Hemeleers bovendien verdiend rood voor de bezoekers na een gretige overtreding. “Tja,  met een mannetje meer op het veld en een doelpunt voorsprong, zo vroeg in de wedstrijd, zou je denken dat de wedstrijd gespeeld is,” aldus Benjamin. Het is trouwens Benjamin, die de score voor Groenwit verdubbelde. “De aanval begon bij Niels Verbeeck. Hij speelde de bal diep naar Jorn, die het leer mooi terug legde op mijne linker.” gaat B.J. verder. Via de paal en een mooie rebound bracht Benjamin Elewijt op  een comfortabele 2-0.  Veltem pruttelde daarna nog wel even tegen met een tegendoelpunt, maar de revelatie van het seizoen zette net voor de rust orde op zaken met een even knappe tweede goal, dit maal  na een assist van Niels. “Als polyvalente aanvaller voel ik mij  goed in mijn vel op het terrein. Ik weet dat ik vrij goed en snel kan reageren in de aanval en op die manier de bal meteen goed  kan brengen naar Jorn…” weet Benjamin. “…zo moeten we niet altijd de lange bal spelen van achteruit.”

De mensen  zouden eens moeten beginnen begrijpen dat er nu een ‘ploeg’ op het veld staat en dat we niet zomaar spelen om te spelen.

enige wisselspeler

En ook Niels Verbeeck pikte zijn graantje mee naar de ruime zege want hij zette Groenwit na een uur voetbal op 4-1. Over en uit dus voor Veltem. Niettemin bleef het voor Elewijt toch nog een half uur waakzaam voor de tegendoelpunten. “Hoewel we sterker waren, had Veltem toch nog kunnen terugkomen. We speelden wel een degelijke tweede helft maar niet zo gemakkelijk door de warmte en doordat Kevin De Smet onze enige wisselspeler was.” aldus Benjamin.  Veltem kwam inderdaad nog in de buurt, hoedanook  zette Jorn de puntjes netjes op de ‘i’ met zijn éénendertigste doelpunt van het seizoen, 5-2. De bezoekers scoorden twintig minuten voor tijd nog wel tegen, te laat echter om nog veel potten te breken.

ambitieus

Benjamin was hoedanook in de wolken  met zijn eerste treffers voor Groenwit en hij beseft dat het met de ploeg alleen maar de goede richting uitgaat. “We moeten in de komende wedstrijden spelen om nog zoveel mogelijk punten te pakken en vooral  te voetballen voor het plezier. En uiteindelijk zijn we al vier wedstrijden op rij niet meer verloren en dat geeft een ‘Boost’.”  En hij durft zelfs  al verder ambitieus vooruitkijken. “Ik hoop dat het volgend seizoen spannend wordt en dat Elewijt  eens kan meedoen voor de Beker of de derde plaats. De mensen zouden eens moeten beginnen begrijpen dat er nu een ‘ploeg’ op het veld staat en dat we niet zomaar spelen om te spelen.” besluit hij met een gewaagde, maar daadkrachtige knipoog.

Nu zondag herneemt KCVV de competitie op verplaatsing bij VK Berg-Op om 15u!

 

Meer nieuws