Groenwit met klasse over Londerzeel!

Vandaag speelt Groenwit op het veld van FC Ramsdonk. Onze jongens voetbalden al een knap tweede seizoenshelft bij elkaar en overspoelden topper Londerzeel afgelopen week met maar liefst 9-4! Zowaar een stuntzege tegen de derde in het klassement. Aubry Crock , onze aanvallende middenvelder, zag deze  knappe overwinning  eerder het resultaat van goed teamspel en een efficiënte wijziging van het spelsysteem dat zondag rijkelijk zijn vruchten afwierp.

Het vroor een kraakte wel aan de Reggel verleden zondag thuis tegen Londerzeel, maar Elewijt voetbalde er zich  desondanks toch  wel lekker doorheen. Maher, goed voor twee doelpunten, opende de score al na 5 minuten en vanaf dat moment tot het eindsignaal was het één en al Groenwit aan zet. Nick zette na 90 minuten  zo maar even een hattrick op het bord.  De ‘Meutte’, Evert, David en Jason namen de overige doelpunten voor hun rekening. Knap voetbal dus en Londerzeel koudweg naar huis gestuurd.

Als team gestreden

Wat leidde tot wat ‘aangename’ verbazing rond het veld want de bezoekers, toch wel derde in de reeks, kregen  gedurende negentig minuten geen voet aan grond. Een offday vanwege Londerzeel of een stunt wil Aubry hoe dan ook niet gezegd hebben. ” We hebben er vandaag  zelf als team voor gestreden en iedereen heeft voor elkaar gewerkt.” aldus onze middenvelder uit Vilvoorde die al een heuse voetbalcarrière achter de rug heeft.

“Onze coach probeert regelmatig nieuwe systemen uit en het plan was om  deze keer te spelen zonder directe spits, maar met een sterk uitgebouwd maar vooral ‘snel’ middenveld.

Maar Aubry heeft nog een extra verklaring voor het succes, afgelopen weekend. “Onze coach probeert regelmatig nieuwe systemen uit en het plan was om  deze keer te spelen zonder directe spits, maar met een sterk uitgebouwd maar vooral ‘snel’ middenveld. En daar zijn Nick, David, Meutte en Maher uiterst geschikt voor. Bijgevolg geen gemakkelijke beslissing voor Wim om onze efficiënte goalgetter ‘Nino’  bij aanvang aan de kant de laten.”

Geschorst

Vandaag speelt Groenwit op het veld van FC Ramsdonk en Aubry weet dat dit geen cadeautje wordt. “We wonnen onze heenwedstrijd wel met 4-3, maar onze tegenstanders zijn een niet te gemakkelijk te bespelen ploeg. Bovendien zijn Dautzen en Nick geschorst. Maar hopelijk blijven we op het élan en het werkend strategisch plan van afgelopen week doorgaan.”

Aanvallende middenvelder

Aubry zelf lijkt zich  hoe dan ook wel in zijn sas te voelen binnen de ploeg. “De afgelopen wedstrijden vervulde ik meer een  verdedigende rol, maar ik voel me nu toch wat comfortabeler, meer naar voor als aanvallende middenvelder naast Evert. Dit geeft me meer vrijheid.  We moeten  dit seizoen nog  wel opboksen tegen stugge ploegen als Perk en de inhaalwedstrijd tegen  koploper Kraainem, maar als we kunnen brengen wat we tegen Londerzeel klaarspeelden, zullen we we nog aardig wat punten pakken.”

Top drie

En zijn ambities naar volgend seizoen lijken alleen maar een positief verhaal te worden. “Ik zal waarschijnlijk dezelfde rol vervullen, weliswaar met nieuwe spelers  in de ploeg die aan de kar zullen trekken. Maar mits extra versterking zie ik Elewijt volgend jaar in de top drie!”

Maar eerst deze namiddag nog een belangrijke uitwedstrijd tegen FC Ramsdonk om 15u! Succes…….

 

 

 

Meer nieuws